Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat  ve Borsa üyeleri Muhittin Örnek, Gürkay Güreşen ve  Mustafa Cihanger,  İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da düzenlenen 25. WorldFood Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda Borsa üyeleri Çelenlioğlu Gıda Ltd.. Şti, Aydar Zeytincilik Ltd. Şti, Brato Foods Ltd.Şti, Toprak Zeytincilik Ltd. Şti, Ünlü Tarım Ltd. Şti, Yıldırım Zeytincilik Ltd. Şti,  Durmuşoğlu Zeytincilik Ltd. Şti’nin  açtıkları standları ziyaret ederek firma yetkililerden bilgi aldı. Alhat, fuarın yeni işbirliklerine zemin hazırladığını, Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı sektörünün baş aktörü konumundaki Akhisar'ın gördüğü ilgiyi hak ettiğini söyledi. 

Akhisar'ın zeytin ve zeytinyağında farklılığı yakaladığını, kalite ve rekabette üretimden kaynaklanan yüksek cazibesi nedeniyle de sektörde aranan bir marka konumuna geldiğini hatırlattı. Geçtiğimiz yıl fuarda sofralık zeytine prim desteğini gündeme getirdiklerini, yıl boyunca bu konu üzerinde duraksamadan çalıştıklarını ve son olarak Başbakan Binali Yıldırım İzmir ziyaretinde kendisine prim dosyasını sunduklarını belirten Alhat, “Sayın başbakanımız konuyla yakından ilgilendi ve hem kamu hem sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetin soruna çözüm bulmak üzere toplantı yapması için talimat verdi” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Türkiye'de sofralık yeşil zeytin pastasının yüzde 70'ine, sofralık siyah zeytin pastasının ise yüzde 30'una sahip Akhisar'ın 14 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştığına dikkat çekerek “Bu prim desteği hepimiz için önemi. Dünya ile rekabet etmek istiyorsak üreticimizin elinin güçlenmesi gerekiyor ki ağacına daha iyi baksın daha iyi verim alsın. Bugün artık birçok önemli marka Akhisar'da tesis kurma yoluna gidiyor. Bu, gerek altyapı gerekse modern tarım tekniklerinin hayata geçmesinden kaynaklanıyor. Kimse durup dururken bir merkeze gelip yatırım yapmaz. Bunun gerekçeleri olur. Akhisar işte tüm bu gerekçeleri tamamlamış bir kent. İyi tarım uygulamalarıyla üretimden pazarlamaya, lojistiken üstyapıya kadar her anlamda kendini kanıtlamış Akhisar'ın bu fuara damgasını vurması da son derece doğal” diye konuştu.