Türkiye'nin bir çok ilinde, özellikle İstanbul'da pazar fiyatları el yakarken, Akhisar'da  ise hem vatandaş hemde pazarcı esnafı fiyatlardan gayet memnun. 
Akhisar Press Haber Akhisar'ın en büyük halk pazarı olan çarşamba pazarında pazarın nabzını tuttu.

Pazar fiyatlarını etkileyen etmenlerin başında üretimin olduğunu dile getiren pazarcı esnafları, "Bundan iki üç hafta öncesine kadar yağışlı ve soğuk havalarda fiyatlarda üretim sıkıntısı nedeni ile tavan yapmıştı. Ancak şimdi havalar üretime el verişli olduğu için fiyatlarda her keseye uygun. Domates fiyatları 1 ile 2 lira arasında satılıyor. Biber 3 liradan alıcı buluyor. Pazarda şu anda fiyatlar normal gidiyor ama bundan sonra pahalanmaya başlayabilir. Çünkü havalar soğur . Bu durum da sebzeleri etkiliyor. Birkaç hafta sonra her şey iki katına çıkabilir Halde durum normal. İstediğin malı istediğin fiyata bulabiliyorsun. Ama kaliteleri değişiyor. " şeklinde bilgi verdiler.

Fiyatlar arttığında vatandaşın şikayetlerinin kendilerine yöneldiğini belirten pazarcılar,"Bu durumdan bizde oldukça rahatsızız. Bütün vatandaşlarımızın alışveriş yapmalarını ve evlerine dolu torbalar götürmelerini en çok biz isteriz. Ama fiyatlar arttığında vatandaşlar artırımı bizim yaptığımızı düşünüyor. Üreticinin 1 liradan sattığı ürün pazarda 5 liraya satılıyor. Ama biz pazarcılar olarak o ürünü 4 liraya alıyoruz. Peki geriye kalan 3 lira nereye gidiyor. Bizim cebimize girmediği kesin. İşin içinde halcisi var stokçusu var. Şuan portakal tezgahlarda ortalam 1.5 liraya satılıyor. 2 hafta içinde işin içerisine stokçular girer portakal 5 liradan satılır." 

1 ay öncesine kadar fiyatlarda büyük değişim olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ise fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdiler.