Akhisar Kent Konseyi Başkanı Muhammed Mustafa Özdemir ve Yürütme Kurulu olarak geçen yıl başlatılmış olan ALTERNATİF ÜRÜN PROJESİ olarak öne sürülen Manisa'da  Salep Yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için geçtiğimiz yılda araştırmaları yapılmıştı.

Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kiliç ve ekibi, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve ekibi, Akhisar Kent Konseyi Başkanı Muhammed Mustafa Özdemir ve Yürütme Kurulu beraberinde Muhtarlar ile birlikte Salep yetiştiriciliğini incelemek adına Burdur Bucak ilçesine gidildi.  Buca'ğa giden Akhisar heyetini karşılayan Bucak Kent Konseyi Başkanı, İlçe Tarım Müdürü,  Ziraat Odası Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanlığı ile beraber Salep pazarına dair ve yetiştirilmesine ilişkin incelemelerde ve görüşmelerde bulunulmuştu.

Akhisarımızda geçtiğimiz yıl 8 kişi salep ekerek ARGE çalışmalarımızın ilk ayağını oluşturulmuştu.
 Bunun üzerine Proje geçen  yıl Manisa İl Tarım Müdürlüğü ne sunularak teknik ve proje desteği talep edildi.
 Bunun üzerine harekete geçen Manisa İl Tarım Müdürü Metin Öztürk Projelendirerek Bakanlığa Manisa İl Tarım Müdürlüğü olarak sunuldu.
Bakanlık tarafından olur alan projeye Bakanlık ödenek ayırarak bir yıl boyunca yeterli tohum üretilmesi için beklenildi.
Tohum üretimi ve gerekli bilgi detaylarında destek olan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü bir yılın sonunda üretilen tohumları İl Tarım Müdürlüğüne teslim etti. 

Bunun üzerine TÜRKİYE'DE BİR İLK OLARAK MANİSA İLİNİN 17 İLÇESİNE TALEP EDEN ÜRETİCİLERE HİBELİ TOHUM DESTEĞİ SAGLANDİ.

Toplantıda, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Doç. Dr. Ünal Karık "Salep Orkidelerinde Üretim ve Çoğaltım Yöntemleri" konu başlığında sunum ve bilgilendirmelerde bulundu.
Soru ve cevapların ardından İl Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, konu uzmanı teknik personellerce Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen sağlıklı ve verimli salep yumrularının üreticilere dağıtımı yapıldı.

Türkiye'nin bu denli geniş çaplı en büyük projesi olma yönünde ilerledi ve ulaştı.
Virüs sürecinde bu aşamalar gündeme getirilmesede yoğun geçen bir yılın ardından İl Tarım Müdürlüğümüz talep eden halka tohumlarını yetiştiriciliğe dair seminer sonrası dağıttı.
İl Tarım Müdürümüze Kent Konseyinin bu çabasına karşılık vererek bu denli sahip çıkarak projelendirip ödenek alarak Manisamiza bu Alternatif Ürünü kazandırdığı için Kent Konseyi Yönetimi olarak teşekkür ederiz. 
Halkın taleplerini göz ardı etmeyen İl Tarım Müdürlüğümüz bu sayede geniş çaplı büyük bir projeye Türkiye çapında imza atmıştır. 

Bu projenin geçtiğimiz bir yıldan bugüne kadar gelmesi vesilesiyle İl Tarım Müdürümüz Metin Öztürk  Beyi İlçe Tarım Müdürlüğü mühendisleri ve üretici vatandaşlarımız ile beraber makamında ziyaret ederek teşekkürlerimizi ileterek konuya dair istişarelerde bulunduk.

Bu projenin bu aşamaya gelmesinde vesile olan İlçe Tarım Müdürlüğümüz önderliğinde İl Tarım Müdürlüğüne, Akhisar Ziraat Odası Başkanlığına, Muhtarlarımıza ve üretici halkımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.

Akhisar Kent Konseyi olarak her zaman katılımcı dinamik üretken bir yapı olmaya gayret ettik. Her kesimin sorunlarıyla ayrı ayrı ilgilenerek elimizden geleni yapmaya gayret ettik. 
Deprem sürecinin ardından gelen Virüs hastalığının olumsuz çalışma koşullarını Tüm Türkiye gibi bizde bu sıkıntıları çektik. Bundan dolayı normalleşme süreciyle beraber projelerimiz hız göstermeye başladı. 
Konsey her zaman halkın ortak aklı olmuş ve siyaset üssü bir kuruluş olarak sadece halkın sorun sıkıntı istek ve taleplerine dair bütünleştirici yerel yapıyı oluşturma gayretinde olmuştur.
Konseyimizin her geçen gün Çalışkan ve iddialı projeleriyle halkımızında her geçen gün desteğinin arttığını ortaya koymaktadır.

Kimse unutmamalıdır ki Akhisar halkı yalnız değildir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, derneklerin, sendikaların, odaların ve muhtarların ortak aklı olan Kent Konseyi elbirliği ile daha büyük projelere imza atacaktır.

Manisa İlimize ve İlçemiz Akhisarımıza bu büyük projenin hayırlı uğurlu olmasını diler, Konseyimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Akhisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu