Türkiye’de Zeytin ve zeytinyağı konusunda kurulan ilk OSB içerisinde zeytin işletmeleri için çeşitli büyüklükte 51 adet parsel bulunurken söz konusu parsellerin 27’si satılmış ve ayrıca OSB içerisinde 1 adet prina tesisi yer almaktadır.

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir ve beraberindeki Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Zeytin İhtisas OSB’nin başkanlığını yürüten Belediye Başkanı Salih Hızlı, proje çalışmaları biten OSB’nin alt yapı ihalesini 6 milyon bedelle yapıldığına işaret ederek OSB içerisinde yer alan kurutma kanallarını OSB dışına taşındığını belirtti.

OSB içerisinde bulunan yaklaşık 5 km’lik yolun kazı ve dolgu çalışmalarını yerinde inceleyen ekip OSB’nin giriş kısmında bulunan Hasan Paşalı Caddesi’nin menfez geçişini tamamlamış, yol ile ilgili kazı ve dolgu çalışmalarını yerinde inceledi.

Yol çalışmalarının ardından kanalizasyon, içme suyu ve elektrik hatlarının çalışmaları tamamlanarak OSB yatırımcıların hizmetine sunulacağı bildirildi.

Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi from Akhisar Belediyesi on Vimeo.