Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD) Organize Sanayi Bölgesi müdürü Tuncay Haykırer’i makamında ziyaret etti.

AKGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın, başkan yardımcısı Bilal Özükırmızı ve yönetim kurulu üyesi Burçin Karakuş, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üyelerini ziyaret ettikten sonra, bölge ile ilgili bilgi almak için OSB Müdürü Tuncay Haykırer’i de ziyaret etti. İkinci sayısı Aralık ayında çıkacak olan dergileri için, OSB’ye geniş yer vermek istediklerini belirttiler. 

Organize Sanayi Bölgesinin Akhisar ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden AKGİAD Başkanı Özkan Kalın; “Dernek çatımız altında her sektörden üyemiz bulunuyor. Üyelerimizle yaptığımız anket çalışmamızda Organize Sanayi Bölgesinden bazı üyelerimiz yer talep ettiklerini ancak şuan için olumsuz yanıt aldıklarını tespit ettik. Bizlerde yönetim kurulu olarak, bu konu ile ilgili yerinde bilgi almak istedik.”dedi. 

Akhisar Organize Sanayi Bölgesinin tüm alt yapısının tamamlandığını her parsele doğalgaz, su tankları ve elektrik hatlarının yer altına alındığını ve Türkiye’nin en modern arıtma tesisini bitirmek üzere olduklarını ifade eden bölge müdürü Tuncay Haykırer; “Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 5 bin çalışan istihdam ediliyor. Şuanda tüm parseller dolmuş durumda, yeni yatırımcılar sırada bekliyor. Yer konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.

OSB’de yer sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten AKGİAD Başkanı Kalın; “Demir tavında dövülür. Şuan mevcut sırada bekleyen yatırımcılara bir an önce yer tahsis edilmelidir. Alt yapısı tamamen hazır olan OSB’nin büyümesi için genişleme çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Yatırımcıları ve OSB’de büyümek isteyen firmaları başka bölgelere kaçırmamalıyız” dedi.