Manisa İl ve ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları yöneticilerini Akhisar’daki toplantısında, Akhisar Askeri Hava alanının sivil uçuşlara açılması istendi. Ev sahibi  Akhisar Ticaret ve Sanayi  Odası (ATSO) yönetim kurulu başkanı Abdurrahman  Yılmaz, “Ülkemizin  tek çıkar yolu  fakirlik (zaruret), cehalet ve ihtilaftan kurtulmaktır.” Dedi.

2017 yılının ilk toplantısının yapıldığı Akhisar’da, Ticaret ve Sanayi Odalarının bulunduğu Manisa, Akhisar, Soma, Gördes, Salihli, Turgutlu yönetim ve meclis üyeleri, Ticaret Borsası olan Manisa, Akhisar, Salihli, Turgutlu yönetim ve meclis üyeleri katıldı. Alaşehir Ticaret ve Sanayi ve Ticaret Borsası ile Demirci Ticaret ve Sanayi Odasından  temsilciler toplantıya katılmadılar.

Ev sahibi olan ATSO yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz,  tüm  oda ve borsa başkan ve üyelerine davete katıldıklarını için teşekkür edip, “ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizde birlik ve beraberliğin yanında, bizler gibi güçlü sivil toplum örgütlerine de çok önemli görevler düşüyor. Birde  ülke olarak istenen düzeyde düzlüğe çıkmamız için, fakirlikten, cehaletten  ve ihtilaftan kurtulmamız için  gerekiyor.  Fakirlikten kurtulmak  zarurettir. Cehalet kurtulmamız için  seferberlik yaparak kurtuluruz. Tabii birde  ihtilaflarımızı, medeni bir şekilde, dostluk ve empati yaparak çözmemiz gerekiyor. İkinci bir Nuh’un gemisi yok” Dedi.

İl Ticaret ve Sanayi  Odası yönetim kurulu başkanı  Adnan Erbil’de yaptığı konuşmada, “ Manisa’nın Türkiye’nin en önemli illerinden biri. 7. Sıradayız. Fakat ne yazık ki biz Manisalılar bunun farkında değiliz.Önemli bir bölgede olduğumuz için, başta iş adamlarımız ve halkımız için  Akhisar’daki askeri hava alanının  sivil uçuşlara da açılması gerekiyor.”

ATSO başkanı Yılmaz, “Bu konuda girişimlerimiz var. Siyasilerimizin de katkıları ile sonuç alacağımızı umuyorum.” Dedi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı  Sadık Özkasap, özellikle  çiftçilerin ve tarım ürünleri konusunda açıklamalarda bulundu.  Toplantıya katılan  ilçe temsilcileri de  ilçelerinde gelişmeler ve çalışmalar konusunda bilgilendiren konuşmalar  yaptılar.