Akhisar Domat Zeytini, Akhisar Uslu Zeytini ve Akhisar Köftenin denetimleri; coğrafi işaret tescil sürecinde denetimlere katılma taahhüdü olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Akhisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Lokantacılar Odası’ndan temsilcilerin katılımı ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinasyonunda yapıldı.

Denetimlerde firma yetkililerine coğrafi işaretin kullanımına ilişkin bilgilendirme yapılarak yerel ürünlerimizin marka değerlerinin artırılması amacı ile yaygın ve coğrafi işaret şartlarına uygun kullanımın önemine ilişkin bilgi verildi.

Yapılan denetimlerde, ürünlerinde Akhisar Domat Zeytini ve Akhisar Uslu Zeytini ile Akhisar Köfte’nin Coğrafi İşaretini kullanan firmaların uygulamalarının şartlara uygun olduğu gözlemlendi.

Denetim sonrası, denetime katılan kurum temsilcilerini kabul eden Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Erdayıoğlu; Coğrafi İşaretin ürünlere değer kattığını, bulunduğu yöre ve coğrafi işareti kullanan işletmelerin ürünlerine ayırt edici bir özellik kazandırdığını belirterek 2012 yılında aldığımız Akhisar Domat Zeytini, Akhisar Uslu Zeytini ve Akhisar Köftenin Coğrafi İşaretlerini şartlarına uygun olarak kullanan firmalara öncelikle çok teşekkür etti. Başkan Erdayıoğlu Coğrafi İşaretin kullanımı konusunda firmalardan herhangi bir ücret alınmadığını, Coğrafi İşaretleri kullanmak isteyen firmalarla sadece şartlara uymak konusunda bir protokol imzalatıldığını belirterek, ürünlerinde Coğrafi İşareti kullanan firmaların artmasının ilçemizin marka değerinin ve tanınırlığının artması anlamına geldiğini belirtti. Tescil süreci devam eden Akhisar Uslu ve Akhisar Domat Zeytinyağları için de coğrafi işaretlerin tescillenmek üzere olduğunu söyleyen Erdayıoğlu denetimlere katılan ekibe teşekkür etti.