Akhisar Bakkallar Odası ve Terziler, Konfeksiyoncular Giyim Sanatkarları Odası, İŞKUR ve KOSGEB ortaklığında uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 45 girişimci adayına belgeleri verildi.

Akhisar Belediye Meclis Salonunda düzenlene sertifika törenine İŞKUR Müdürü Yunus Yorgancı, Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara ve Terziler, Konfeksiyoncular Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Sami Ekerbiçer ve girişimci adayları katıldı.

Girişimci adayların 10 gün boyunca eğitim aldıklarını ifade eden Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, “eğitimleri ardından girişimci adaylarına sertifikalarını dağıtım töreni gerçekleşti ve bunun bütçesi de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bundan sonra yine Avrupa Birliği eğitimlerimiz devam edecek. Bunun arkasında bizim oda ve üyelerimize yapacağımız bir çalışmamız var. İşbirliği ve güç birliği şeklinde gerçekleşecek projemiz var. Bu proje büyük bir proje, gerçek anlamda da o proje ile başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Ardından konuşan Terziler, Konfeksiyoncular Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Sami Ekerbiçer projeye ilk kez girdiklerini belirterek desteklerinden dolayı Akhisar Bakkallar Odasına teşekkürlerini iletti.

Başlamak yolun yarısı diyerek girişimcilere tavsiyelerde bulunan Akhisar İŞKUR Müdürü Yunus Yorgancı, “sizler artık yolu yarıladınız, biz bu programı açarken çok eleştiri konusu oldu. Neden böyle bir program açıyorsunuz diye söylendi, şimdiye kadar bir çok girişimcilik kursu var da denildi ve bunların çoğu işlerini açmıyor bile söylenmişti. O zaman da ben beyan etmiştim, bizim yaptığımız Nasrettin hocanın göle maya çalması gibidir. Eğer bu eğitimler sonrasında sertifikalarınız sizlerden hiç biriniz iş açmamış olsa bile kaybedeceğimiz tek şey maya. Ama kazanacaklarımız içinizden bir kişinin bile iş açması halinde kazanacaklarımız kaybettiklerimizin kat ve kat fazlası olacaktır. Biz bu amaçla kursun açılmasını ve geliştirilmesini çok istiyoruz. Bu işleri ve fırsatları çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Çok kısıtlı sermaye ile bu işe başlayacaksınız, sermayenizi çok özenli kullanmanız gerekir. Başlangıçta ihtiyacınız olmayan hiçbir şey almayınız. Eleman almayı da en son çare olarak düşünün. İşinizi ilk gün ki heyecan ile yapmaya devam ediniz, kendiniz için pazar oluştururken öncelikle yakın çevrenizden başlayınız. Tanıdığınız insanlar sizler için birer referans olacaktır ve bu referansı iyi kullanmanızı isteriz. Gelişmelere açık olmanız gerekir, mevzuatı iyi takip etmeniz gerekir ve en önemlisi de şirketin bütçesi ile kendi bütçenizi ayırmanız gerekiyor, bu çok sık yapılan bir yanlıştır” dedi.
(BG)