Akhisar Belediyesi,  Büyükşehir  yasası sonrası sahip olduğu eski Beldelerin ve köylerin ortak malları olan  76 parça, toplam  212 dönüm arazisini satılığa çıkardı. Belediye satılacak ve kiraya verilen gayrimenkullerden 3,5 milyon lira gelir bekliyor.

En küçüğü 49 metre kare, en büyüğü  10 625 metre kare olan,  35’i tarla, 24’ ü Zeytinlik, 16’sı arsa, 1’i bahçe olan toplam 76 taşınmaz ortak  malın satışı için  Akhisar Belediye Meclisi  Encümene satış yetkisi verdi. Encümen’de, ada, parsel, pafta ve yüzölçümleri, hisse oranları belli olan 76 adet gayrimenkulün satışı 22 Ekim 2014 günü saat 10.00 da başlayarak devam edecek.

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile,  mahalleye dönüşen 9 belde ve 86 köyün ortak mallarının sorunları olmayanlarının, uygun olanların kiraya ve satılığa çıkarmanın görüşülmesinin Belediye meclisinde yapıldığını, 3 partinin ortak karar verdiğini,  207 sinin  kiraya verildiğini, 76’sının  2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Ve devam eden maddelerine göre “Açık Teklif Arttırma Usulü” ile satılacağına söyleyen Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Satılacak ve kiraya verilen gayri menkullerin  gelirleri ile özellikle taşınmazların bulunduğu yerlerin ihtiyaçlarını gidermek için harcayacağız. Bazı yörelerde,  çok değişik, çeşme gibi, depo gibi değişik yerlerin taşınmaz olarak görülüyor.  Bazı taşınmazlar üzerinde  ipotekler bulunuyor. Bunlarında  sorunlarını giderdikten sonra yine en uygun şartlarda kiraya vermeye ve satmayı düşünüyoruz.”dedi.

9 beldenin 86 köyün artık mahalle olduğu ve taşınmazların  Büyükşehir yasası gereği Akhisar Belediyesine 1690 gayri menkul devredildi. Belediye  kiraya verilen ve satışı yapılacak  taşınmazlardan 3,5 milyon lira gelir bekliyor. 


Akhisar Haber, Press Haber