Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD), Akhisar ile ilgili sıkıntılar ve çözümleri hakkında istişare etmek üzere Ankara’ya gitti.

Başkan Özkan Kalın, Başkan Yardımcısı Bilal Özükırmızı, Murat Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Burçin Karakuş, Fahri Dirikbil, Mert Başaran, Semih Başaran, Akgiad dergi koordinatörü Mehmet Saygı ve Medya TV Program Sunucusu Engin Akyüz ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde Akhisar ile gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak destek istedi. Çok faydalı ve yoğun bir program gerçekleşti. 
Akhisar Genç İş Adamları Derneği, Halk Eğitim Merkezi Engelli Öğretmeni Murat Dalca, tarafından özenle yapılan üzerlerinde vekillerin kendi sözleri ve resimleri bulunan saatleri hediye etti. Tüm Manisa Milletvekillerine takdim edilen bu hediyeler, vekiller tarafından çok beğenildi. Şimdiye kadar çok hediye aldıklarını ama bu hediyenin çok anlamlı olduğunu belirttiler. Akgiad ayrıca ziyaret ettiği tüm vekillerden Stad konusunda, çevre yolu konusunda, Organize sanayi konusunda ve Üniversite konusunda destek istedi. 

İlk olarak, Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile görüşen Akgiad, öncelikle 24. ve 25. dönem Milletvekili, Parti meclisi üyeliği ve son olarak da Grup Başkan Vekili görevlerinde bulunması sebebiyle tebriklerini sundu. Bu başarısının devam etmesi ve Manisa Milletvekili olarak Akhisar’a  her konuda destek olması konusunda söz aldı. Akgiad ayrıca  bölge ekonomisi hakkında geleceğe yönelik alınması gereken önlemler hakkında önerilerini sundu. Akgiad’ın bir sonraki durağı Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akgiad’ı TBMM makamında kabul etti. Son derece samimi ve sıcak geçen sohbette, Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütlerinin öneminden ve etkisinden bahsetti. Sizleri genç olarak bu görev bilinci ile yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum dedi. Sivil Toplum Örgütlerinin Toplumun aynası olduğunu demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu belirtti. Sohbette dış politikaya değinen Kılıçdaroğlu, alınması gereken önlemleri ve atılması gereken adımları samimiyetle açıkladı. Dış Politikanın çok önemli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, Dış Politika hata götürmez, yapılan bir yanlışı yetmiş sekiz milyon öder. Bu yüzden ağzımızdan çıkan sözler çok önemli dedi. Akhisar Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın konuşmasında, öncelikle bu yoğun trafiğinizde bizlere zaman ayırdığınız için sizlere yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim dedi. Akhisar’ın çok güzel bir şehir olduğunu, hızla büyüdüğünü, önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza sosyal ve kültürel olarak zengin bir şehir bırakmak istediklerini ve bu konuda yapılması gereken ne varsa elimizi taşın altına sokmaya hazırız dedi. Akhisar Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Akhisar’da görmek istediğini belirterek, ortak bir platformda ülke adına, şehrimiz adına alınması gereken önlemler, yapılması gereken reformlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere davet etti. Bu davetten son derece memnun olduğunu belirten Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En kısa zamanda Özgür Özel ile sizleri ziyarete  geleceğim” dedi. 

Akhisar Genç İşadamları Derneği’nin bir sonraki durağı Mhp Grup Başkanvekili Erkan Akçay oldu. Erkan Akçay ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek iç ve dış siyaset hakkındaki gelişmelerden bahsetti.  Akhisar Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın, Erkan Akçay’ı, üçüncü dönemi olması ve Grup Başkan Vekili seçilmesi sebebiyle tebrik etti. Akhisar ile ilgili sıkıntıları ve gelecekle ilgili alınması gereken önlemler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Büyükşehir sürecinde Akhisar’ın çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek bir an önce kentin hak ettiği yatırımı almasını ve yaşanılası bir şehir olması yönünde gerekli adımların atılması konusunda destek istedi.  Mhp Grup Başkanvekili Erkan Akçay öğle yemeğinde,  Akgiad ile sohbetine  devam etti. 

Chp eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile görüşen Akgiad, Akhisar hakkında bilgiler verdi. Akhisar’a daha önce geldiğini belirten Muharrem İnce, köfteniz, zeytininiz ve zeytinyağınız çok lezzetli. Akhisarspor’u da canı gönülden tebrik ediyorum. Umarım stadınızı da yetkililer en kısa zamanda bitirir dedi. Siyasette her zaman genç ve dinamik beyinlere ihtiyaç var. Atatürk’ün dediği gibi, ‘’Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir.’’ Diyerek bizleri uğurladı.  

Akgiad’ın bir sonraki randevusu AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir oldu. Akhisar Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın, üçüncü dönem seçilen Uğur Aydemir’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Özkan Kalın, Geçen dönem Plan Bütçe Komisyonunda olan çalışmalarına bu dönem KİT’de devam ediyorsunuz, sizi yakından takip ediyoruz dedi. Uğur Aydemir’e tren yolunun şehir dışına alınması, Gürdük barajı projesi hakkında da yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür edildi. Ayrıca Akhisar’ın en büyük sorunu olan Akhisarspor stadı hakkında, mahkemenin ne aşamada olduğu, ihale sürecinin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler alındı. Akhisar’ın bir diğer sorunu çevre yolu hakkında gelinen nokta ve teslim tarihi hakkında bilgiler alındı. Özellikle Gölmarmara yolunun ne zaman sonlanacağını o yolun trafiği çok önlediği ve birçok kazaya sebep olduğu için bir an önce bitirilmesi konusunda destek istendi. Zeytin İhtisas Organize’nin sorunlarının aşılması memnuniyetle karşılandığını fakat Organize Sanayi konusunda birçok yatırımcının talep ettiği halde gerekli kısımların açılmamasından dolayı her geçen gün Akhisar’ın kaybettiğini belirtti.  Akgiad ayrıca yapımı yarım kalan Üniversite’nin de yeterli ilgiyi görmediğini, algının yanlış yönetildiğini belirtti. Üniversitenin Akhisar ekonomisine çok faydalı olacağını fakat ne yazık ki bu konuda yanlış adımlar atıldığından sonuca ulaşılamadığını belirtti. Uğur Aydemir, Üniversite yapımları tamamen planlama ile yapıldığı için şu an devletin herhangi bir destek vermesinin söz konusu olamayacağını belirterek, üniversiteyi  Akhisarlılar yapacak bitirecek. Rektörlüğün bu aşamada bitmeyen ve dernek vasfında olan üniversiteye destek olması kanunen mümkün değil dedi. 

Akgiad,  Akp Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile almış olduğu randevuya istinaden bir araya geldi. Başkan Özkan Kalın, ilk döneminiz de sizleri tebrik ediyorum. Bu genç yaşınızda bizlere örnek oldunuz ışık oldunuz. Başarılarınızın devamını dilerim dedi. Manisa Milletvekili Baybatur, ziyaretten son derece memnun olduğunu, her konuda kapısının sonuna kadar açık olduğunu, Ben Manisa Milletvekiliyim, on yedi ilçenin emrindeyim dedi. Her konuda arkanızdayım dedi. 

Programın bu bölümünde Akp Manisa Milletvekili İsmail Bilen ile görüşen Akgiad, yeni döneminde başarılar diledikten sonra Akhisar ile ilgili bilgiler verdi. İsmail Bilen, yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek, sizlerin sorunlarınızı biliyorum üstüme düşen ne varsa yapacağım dedi. Akhisar’a zaman zaman geldiğini, davetiniz üzerine sizleri ziyaret edeceğim dedi. 

Akgiad,  almış olduğu randevu üzerine Akp Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile görüşmek üzere Akp Genel Merkezi’ne giderek Makam odasında ziyarette bulundu.  Akhisar Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın, Selçuk Özdağ’ı tebrik ederek başarılı bir dönem diledi. Akhisar’ın ortak sorunlarına değinen Özkan Kalın, Biz Akhisar’lı olması sebebiyle Uğur Aydemir milletvekilimize sıkıntılarımızı paylaştık. Sizlerden de bu konular üzerine yardımlarınızı bekliyoruz dedi. Selçuk Özdağ, Üniversite konusunda bizde Akhisar’lı iş adamlarından, halktan destek bekliyoruz dedi. İnşaat yarım kaldı yeterli yardım toplanamadı, eğer Akhisarlılar Üniversite istiyorsa, inşaatı bitirmesi lazım dedi. Siz Üniversiteyi yapın ben de size buradan yurt sözü veriyorum dedi. Selçuk Özdağ,  buralara gelmesinin çok çalışmak olduğunu belirterek, meclisin en çalışkan vekillerindenim, gece gündüz durmadan çalışıyorum, herkesin yardımına koşuyorum, partili partisiz ayırt etmeksizin herkese destek veriyorum dedi. 

Akgiad, yoğun gündeminde randevu aldığı tüm vekiller ile görüştü. Bunun yanında, Akp Manisa Milletvekili Recai Berber, Chp Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu ile programları denk gelmediği için görüşemedi. Danışmanlarına ulaşarak hediyelerini takdim etti. Akhisar’dan selam getirerek meclisten ayrıldı. 
AKGİAD ORTAK AMAÇI:GÜÇLÜ BİR AKHİSAR  içindi bu ziyaretleri şehrimiz için yaptık .