Ruhper Tosyalı (Bahar Kır Düğün Salonu), Özlem Gün (Egea Emlak), Gaye Yanık Durul (Pinokyo Kreş), Deniz Poyraz Bozel (DP Mimarlık), Emine Aybek (Aybek Turizm) AKGİAD’a üyeliklerini gerçekleştirdiler.

Dernek binasında yeni üyelerin katılım programında konuşan Erhan Yılmaz; Her ne kadar toplumumuzun her kesimi kabul etmek istemese de iş hayatında kadınlar varlar ve çok ta başarılılar. Hatta birçoğu hem çocuk büyütüp hem ev işlerini yapıp aynı zamanda iş hayatını da gayet güzel bir şekilde devam ettirebiliyorlar. Kadınların iş hayatında olması sadece ticaret hayatına ve istihdam yaratmaya katkı ile bitmiyor. Bu durum sosyolojik ve toplumsal olarakta çok büyük fayda sağlıyor. Şöyle ki çalışan kadın kendine güvenen kadındır. Kendine güvenen bir insan kendi ayaklarının üzerinde durabilir, kimseye ihtiyacı olmaz ve dolayısıyla kendisini de kimseye ezdirmez. Böyle kadınların yetiştirdiği çocuklarda aynı şekilde olacaktır. Bu da beraberinde kendine güvenli, çalışkan, hakkını arayan yeni bir neslin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Yani bir kadın iş hayatında yer almakla hem aile ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda gelecek için de güzel bir nesil yetiştirmiş oluyor.

Tabi bu konuları konuşurken Türkiye’nin bazı gerçeklerini de göz ardı etmemek gerekir. Şöyle ki kadınların iş hayatına girmeleri, tutunabilmeleri, kendilerini ispat etmeleri ve bunun sürekliliğini sağlamaları erkeklere göre daha zor. Bunun birçok nedeni var. Ve bu nedenlerin bir çoğu erkek kaynaklı. Yani burada en büyük görev bizlere düşüyor. İş hayatında bu tip zorlukları yaşayan kadınların desteğe ihtiyacı var. Bu destek eşlerinden, çocuklarından anne babadan, arkadaşlardan beklendiği gibi bizim gibi sivil toplum örgütlerinin de bu konuda gereken desteği vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Buna bağlı olarak kadına biçilen rollerin değiştirilmesi için tüm toplum olarak kadınların önüne çıkarılan engelleri kaldırarak, onları eşit birey olarak kabullenip toplumda hak ettikleri yerde olmalarını sağlamak için dernek olarak yönetim kurulumuz ile birlikte üstümüz düşeni yapmak için yola çıktık. Üye olarak aramıza yeni katılan değerli iş insanlarına çok teşekkür ediyoruz. Derneğimize büyük katkılarda bulunacaklarına inanıyoruz.

Türkiye’nin ekonomi refahı için kadınlara ihtiyaç olduğunu vurgu yapan Yılmaz, ‘‘Türkiye nüfusunun yarısı kadın; ancak kadın nüfusumuzun büyük bir kısmı çalışma hayatından uzakta. Kadınların iş gücüne katılım oranında dünyada sonlardayız. Ne yazık ki, nüfusumuzun yarısı ekonomik yaşamın içinde yer almamakta. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre, ülkemizde 15 yaş üstü kadınların iş gücüne katılma oranı 33.6 olarak belirtilmekte; ancak, iş gücü dışında kalan 20 milyon kadının yüzde 57.6’sı; yani 11 milyon 589 bin kadın, ev işleri ile meşgul olduğu için işgücünün tamamen dışındadır. Sürdürebilir bir kalkınma için kadınların mutlaka iş gücüne katılması şarttır’’ dedi.