Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD merkezli enerji devi Energy Allied International'ın kömürden asit, amonyak gibi petro kimya ürünleri üretmek üzere Manisa'ya 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi.


ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Energy Allied International yetkilileri ile mayıs ayında Ankara'da ikinci defa bir araya geleceklerini belirterek, ''Manisa civarında fabrikalarını kurmak isteyen enerji firması 2 milyar doların üzerinde yatırım yapacak" dedi. Çağlayan "Bu firmanın özelikle yerli kömürümüzü bu alanda değerlendirecek olması bizim için çok heyecan verici'' diye konuştu. Çağlayan, yeni teşvik paketiyle birlikte Türkiye'nin başka taliplerinin de olacağını söyledi.

Amerika temaslarını tamamlayan Çağlayan Meksika'ya geçti. ABD temaslarını değerlendiren Çağlayan, yaptığı ikili görüşmelere ilişkin bilgi verdi. 

Houston'un dünyanın enerji merkezi olduğunu söyleyen Bakan Çağlayan, sahipleri Mısır kökenli bir aileden gelen firmanın kömürden nitrik asit, amonyak gibi petro kimya ürünleri üretme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.


Türkiye'deki Ayşe'lere cesaret vereceğiz 


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomik anlamda Türkiye'nin henüz ulaşılmamış yerlerde yeni bağlantılar kurması adına Ekonomi Bakanlığı olarak Fahri Müşavirlikler oluşturma kararı aldıklarını belirtti. Buarada Meksika'da yaşayan Ayşe Koçak, Ekonomi Bakanlığının ilk Fahri Müşaviri oldu. Koçak, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Amerika'daki bir çok ilaç firmasının Türkiye'ye yatırım yapmaya sıcak baktığını, ancak tanıdıkları ve güvendikleri isimler aracılığı ile ilişki kurmayı tercih ettiklerini söyledi. 

 

Zafer Çağlayan da ''Gittiğimiz ülkelerde Türkiye markası herkesin üzerine yansımış, bunu görüyoruz, Ayşe Koçak alanında çok başarılı ve girişimci bir özelliğe sahip, biz Türkiye'deki Ayşelere de bu cesareti vermek istiyoruz'' dedi. Çağlayan, yaşadıkları ülkelerde iş hayatına atılan ve başarıyı yakalayan girişimcilerin kendileri ve Türkiye adına yüklendikleri misyona dikkati çekti.

 

(haber merkezi)