Akhisarpress.com - Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından üyelerine 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptı.Erdayıoğlu; “Dikkatsizlikler ve kurallara uymama neticesinde iş hayatımızda karşımızaher türlü sorunlar çıkabilmektedir. Ancak bunlardan en önemlisi sağlık sorunlarıdır. Kanunsayesinde iş yerlerine sıkı denetimler uygulanacak olup, bu denetimler sayesinde işvereninişçisinin güvenliğini ve sağlığını garanti altına alması amaçlanmaktadır. Günümüzde İşhastalıkları alınabilecek önlemler sayesinde %100’ kadar önlenebilmektedir. Belki de İşGüvenliği için aynı şeyi söyleyemiyoruz, ancak alınacak tedbirler ile birçok yaralanma veölümle sonuçlanabilecek kazaların önüne geçmemiz mümkün. Uzmanımız Kadir Bey’debugün bizlere bu kanunun yaptırımları, İş Güvenliği ve Sağlığı konularında kapsamlı bilgilerverecek olup, anlaşılmayan yerlerde soru-cevap bölümünde tüm sorularınıza yanıt verecektir.Böylesine yararlı bir etkinlikte yeniden siz değerli üyelerimizle buluştuğum için mutlulukduyduğumu belirtir, sizleri kurumum ve şahsım adına selamlar, yeniden hoş geldiniz ” dedi.

Akhisarlı olan ve Manisa'da özel bir firmada İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışan Kadir Seçkin toplantıda, 6331 sayılı kanunun küçük ve büyük işyerlerine getirdiği sorumlulukları, iş kazaları, iş kazalarının maliyetleri, işyeri tehlike sınıfları ve bu sınıflandırmaların nasıl hesaplandığı konularında katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcılara daha sonra iş sağlığı ve güvenliği hakkında slayt gösterisi izletildi.