Metin Ali Sevgil kardeşler, “İlk modern ,”1923 AS KURUKAHVECİ” markamız ile Akhisarlılara gerçek kahve çeşitlerini sunmak için işyerlerimizi hayata geçirdik” dediler. 

Metin-Ali Sevgil kardeşlerin babası  74 yaşındaki 3. kuşak Suat Sevgil, “Sevgil soyadını alan 1959 yılında hayatını  kaybeden dedem Celal Çavuş ve 1982 yılında hayatını kaybeden babam Ali Sevgil’in yanında hem okula gidiyor hem de çıraklık yapıyordum. 12-13 yaşlarında dedem bana bakır kahve dolabında kahve kavurma görev verirken, babamda taş dibekte kahveleri un gibi yapıyordu. 14 yaşında dedem hayatını kaybedince ve orta okul sonrası babamın kahve imal edilen dükkanımızda çalışmaya başladım. 37 yaşında  babamı da kaybettiğimizde  oğlum  Metin 13, Ali 10 yaşındaydı. Akhisar’da tek olduğumuz ve çevre ilçelere de satış yaptığımız için büyük oğlum liseyi  bitirip bana yardımcı olmaya başladı. Küçük oğlum Ali üniversite da İşletme okudu ve mezun oldu. Büyük dedelerinin 1923 yılında başlattığı mesleği artık oğullarım Metin-Ali devraldı. Çağımıza uygun olarak işlerini geliştirip fabrikalarında ihracat yapan duruma taşıdıkları için ailece onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.

AS Kuru Kahve Gıda Limited Şirketi yönetim kurulu başkanı Ali Sevgil, ayda 30 ton kahve işlediklerini, son sistem  taş değirmenlerde öğütülen kahvenin, modern  laboratuarımızda gıda mühendisleri tarafından analizlerinin yapıldığını, Akhisar Gıda Çarşısında  1800 metre kare kapalı fabrikalarının bulunduğunu belirterek, “Büyük ithalatçı firmalardan   seçerek çiğ kahveleri temin ediyoruz. Tüm işlemleri fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. Aromalı Türk kahveleri başta olmak üzere, yine aromalı filtre kahvelerimiz, dünya kahveleri, salep, sıcak çikolata ve  bitki çayları olmak üzere 300’e yakın ürün üretimimiz var.”  Kuveyt’te distiribütörlükleri olduğunu, tüm orta doğu ülkelerine  oradan ürünlerinin sevk edildiğini söyleyen  Ali Sevgil, “ Şimdilik, İhracat, E Ticaret ve perakende hizmet sektörü alının da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” 96 yıl önce Büyük dede Celal Çavuştan, dede Ali Sevgil ve babaları Suat Sevgil’in, Tahtakale Caddesindeki ilk satış yeri başta olmak üzere Akhisar’da 3 satış noktalarının bulunduğunu söyleyen Ali Sevgil, “Son yıllarda değişik markalar adı altında kahve dükkanları açıldı. Bizde daha modern bir şekilde doğup büyüdüğümüz yerde 1 numaralı Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde kendi yerimizde Akhisarlılara hizmet vermeyi adeta görev edindik.” dedi. (Haldun Akyüz - ÖZEL HABER)