Akhisar'da domates üreticileri tonlarca malın fabrika tarafından alınmadığı için yaklaşık 30 bin ton domatesin ellerinde  kaldığını ve 2 gün içerisinde işlenmez ise çürüyeceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Akhisar’ın Akselendi mahallesinde domates üretimi yapan çiftçiler fabrika ile sözleşmeli olmalarına rağmen ürünlerinin tarlalarda ve kamyonlarda çürümeye bırakıldığını, bu durumun kendilerini borç batağına sürükleyeceğini ifade ederek tepkilerini dile getirdi.

Domatesin 2 gün sonra işlenmediği takdirde çöp olacağını ifade eden çiftçi Orhan Opçin,  “Fabrika ile sözleşmemiz olmasına rağmen ürünlerimizi almadılar. Kimi arkadaşlar daha fazla masrafa girip tarladan bile toplamadı. Toplayanlar ise her gün dolu kamyon ile fabrikanın kapısını aşındırıyor, yine dolu kamyon ile geri geliyor. Fabrika malı çürütmek için elinden geleni yapıyor. Her gün arıza var diyerek mal almıyor.  Geçtiğimiz yıl kilosu 2.40 kuruştan fabrika ile sözleşme imzalamıştık, domatesin fiyatı 3.10 kuruşa çıktı biz çiftçiler olarak sözleşme fiyatından bir kuruş fazlasını talep etmedik. Ancak bu sene yine 2.40’tan imzaladığımız sözleşme fiyatını 1.50’ye kadar indirdiler. Şimdi bu fiyattan da almıyorlar. Ben 500 ton sözleşme yaptım daha bir kilo bile almadılar. Ortada 30 bin tonluk mal var. Bütün emeğimiz tarlalarda ve kamyonlarda çöp olacak.  Zaten bize verdikleri paradan %30 kesip kendi masraflarını da bizim üzerimize yıkıyorlar.” Şeklinde şikayetlerini aktardı.