Zeynep Gülin Öngör Kız mesleki ve teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda kariyer günleri kapsamında meslek tanıtımı, KOSGEB ve İşyeri açma konulu seminer çalışması yapıldı. Okul müdürü Nazan Bahar ve Müdür Yardımcısı Bilgi Veren önderliğinde Katılımcı olarak Akhisar Terziler – Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Sami Ekerbiçer, genel sekreteri Nilgün Arslanoğlu, üyelerinden Sevil Gerçek, Ozan Karavul ve Giyim Üretim Teknolojisi öğretmenleri Betül Gölçek , Cemile Bal ve Selda Canbaz katıldı. 

Ahilik geleneği ve değerleri, girişimcilik, işletme kurma mantığı, ürün tasarımı, markalaşma, kurumsallaşma, Devlet teşvikleri, yurtdışı bağlantıları, E-ticaret, pazarlama konularında 9. Sınıf ve Giyim Üretim Teknolojisi 10. ve 11. Sınıf öğrencilerinden toplam 340 kişiye gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Terziler – Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ekerbiçer; “Geleceğin teminatı olan genç kızlarımızı Milli ve Manevi ve insani değerler ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren ailesini vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerini” konusunda gerekli vurguyu yaptı.

Okul müdürü Nazan Bahar katılımlarından dolayı memnuniyetlerini belirtip bundan sonraki projelerde ortak hareket ederek öğrencilerimizin geleceği için daha çok çalışmamız gerektiğini söyledi. Zeynep Gülin Öngör ailesi, katılımcılara, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini bildirdi.