Manisa'da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen ‘ ‘Beslenme Dostu Okul’ projeleri kapsamında okulların sertifikaları dağıtıldı.

81 okul Önceden belirlenen ve ilan edilen şartları taşıdığını bildirerek başvuruda bulundu. Başvurular Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi.  Yapılan denetim sonucu sağlık, hijyen, temizlik ve beslenme kurallarına uygun bulunan 5 okul ise ’Beslenmen Dostu Okul’ unvanını elde ederek sertifika almaya hak kazandı.

Manisa şehzadeler öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen Beslenme Dostu Okul Projeleri sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, İl Halk Sağlığı yetkilileri, Projeyi kazanan okulların İlçe Milli Eğitim Şube Müdürürleri, okul müdürleri ve ikişer öğrencileriyle katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, sağlık, hijyen, temizlik ve beslenme denetimi sonucu 5 okulun sertifika almaya hak kazandığını belirterek okullarımızı tebrik ediyorum" dedi

Beslenme Dostu Okul Sertifikası alan 5 okul şöyle:
Akhisar: Akhisar Yırcalı Anaokulu
Salihli: 75.Yıl Anaokulu
Selendi: Selendi Anadolu İmam Hatip Lisesi
Sarıgöl: Hüseyin SERMİN Tüfekçi Anaokulu
Saruhanlı: Saruhanbey Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi