Açılış programına Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Galip Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Orman İşletme Müdürü Abdurrahman Sezer, şube müdürleri Mahmut Yağmurlu ve Sait Akdağ, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Temel Eğitimde 10.000 Okul” Projesi kapsamında 2022 hedefine iki ay içinde ulaştıklarını, ilçe genelinde 17 Anasınıfımızın açıldığını ve 5 yaş grubunda okullaşma oranının %78 den % 94’e yükseldiğini, fırsat eşitliği temelinde tüm kademelerde eğitim erişiminin sağlanmasının önemini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM okul öncesi eğitimin önemini vurguladı. “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” Projesi ile de amaçlarının; öğrencilere okuma kültürünü ve kütüphane görgüsü kazandırarak onları hayata ve geleceğe hazırlamak olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, açılan kütüphanelerimizle kitap dostluğunun tüm çocuklarımıza hediye edildiğini belirtti.

İlçe Kaymakamı Sabit KAYA “Temel Eğitimde 10.000 Okul” ve “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”  Projeleri ile ülkemizde eğitim ve öğretime yapılan yatırımların önemini belirtirken; okul kütüphanelerinin sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bir merkezi haline getirilmesinden dolayı tüm okullarımızı tebrik etti.

Açılış sonrası protokol üyeleri Yayakırıldık Reşat Öztürk İlkokulu ve Ortaokulunda idareci ve öğretmenler ile sohbet ederek; okul ile ilgili bilgi aldılar. Okul Müdürü Fatma DUVAN’a, idareci, öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundular.