Türk Kızılayı ile Celal Bayar Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, geçtiğimiz günlerde Akhisar Yerleşkesinde bulunan Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak, gençlerimizin, günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışcısı olmasını sağlamak için Manisa Kızılay Kan Merkezi tarafından seminer verildi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi ekibi Dr.Sedat Ulusoy, Hemşire Sebahat OMAĞ ve Hemşir Sadık Kılıçkaya, kan vermek isteyen üniversite öğrencileri ve personelin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yaklaşık 50 ünite kanın toplandığı belirten Dr.Sedat Ulusoy, “öğrencilere ilk önce form veriyoruz, bu formu dolduran öğrencilerimizin ateş, tansiyon ve kan diğerlerini ölçüyoruz. Daha sonra öğrencinin kanını alıyoruz. Tabi iş bununla bitmiyor, biz kanı aldık tamam demiyoruz. Kan bağışlayan gencimize küçük bir ikram da bulunuyoruz, almış olduğumuz kandan hariç küçük bir tüp kanı Manisa Kan merkezimiz laboratuarında tahlil yaptırıyoruz, eğer kanda kan ile bulaşan Hepatit B, Hepatit C, AİDS ve Sifilis dediğimiz 4 adet bulaşıcı hastalığı kontrol ediyoruz. Kan bağışlayıcımızda bu saydıklarımızdan hiç biri yoksa Kan ihtiyacı olan ihtiyaç sahibine Kızılay tarafından temin ediliyor.

Eğer Gönüllü kan bağışlayıcımızda bu yukarıdaki saydığımız rahatsızlıklardan birinin bulunması halinde hemen hasta ile temasa geçerek tedavisini sağlıyoruz ve kanı yine Kızılay kan merkezimizce imha ediyoruz.” Buradan bizlere yardımlarına esirgemeyen Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Ahmet Çetin, Yüksekokul Sekreteri Ali Salıker, duyarlı Celal Bayar Öğrencileri ve personeline teşekkür ediyorum” dedi.