Akhisar Ülkü Ortaokulu’nun başvuruda bulunduğu “Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values” (Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!) isimli   AB Erasmus+ projesi 2016-1-SK01-KA219-022538_2  proje numarası ile AB Komisyonu tarafından  kabul edildi. Proje ortak ülkeleri Türkiye, İspanya, Litvanya, Romanya ve  Slovakya olarak seçildi. 

Sanat ile değerler eğitimini hedefleyen bu projenin süresi 2 yıldır. 2016 Eylül ayında başlayan bu proje , 2018 yılı Eylül ayında tamamlanacaktır. Akhisar Ülkü Ortaokulu’ndan seçilen 16 öğrenci , ortak ülkelerde yapılacak çalıştaylara katılacak ,  değişik sanat dalları aktivitelerinde yer alacaklar, bu sanat dalları ile ilgili CLIL dersleri alacaklar, ve “Saygı, Empati, Hoşgörü, Adalet ve Dostluk” olarak belirlenen değerler eğitimini almış olacaklar. Okulun tüm öğrencileri ve öğretmenleri de proje aktivitelerinde etkin katılım sağlayacaktır.

Projenin ilk proje yönetimi toplantısı Türkiye’de gerçekleşecek ve Kasım ayında Akhisar Ülkü Ortaokulu her ortak ülkeden 2 öğretmenin katılımıyla 2 gün olarak planlanan toplantıya ev sahipliği yapacaktır.  Okul idaresi ve öğretmenleri ile yapılan toplantıda  projenin amacı, yöntemi, süresi ,proje ortakları ve proje aktiviteleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak başlanan hazırlıklar özenle devam etmektedir.