İzmir’de yapılan WSC-Uluslar arası İngilizce Münazara, Kompozisyon, Genel Kültür Testi ve Yetenek Şovu ( 2015 World Scholar’s Cup) yarışmalarında  Akhisar Koleji Ortaokulu takım halinde  şampiyon oldular. Haziran ayında Malezya’da  Kuala Lumpur’da yapılacak 40 ülkeden katılan  öğrencilerle “Keresel Tur” a, Türkiye’yi temsil  edecekler.

30 yakın Özel okuldan 400 öğrencinin katıldığı VSÇ İzmir Turnuvasında  “Junior Divisiyon” bölümüne Akhisar Koleji  3 kişilik oluşan 2 takım halinde katıldılar. 100 takım arasından ilk 10 takım arasına 2. Olarak bitiren Akhisar Koleji öğrencileri 2015 yılı Haziran ayında Malezya Kuala Lunpur’da yapılacak, 40 ülkeden öğrencilerin yarışacağı “Küresel Tur”a katılarak Türkiye’yi temsil edecekler. Malezya’da başarılı olan takımlar  Amerika’daki Yale Üniversitesi’nde ki  Dünya Turnuvası Final yarışmalarında boy gösterecekler. Amerika’daki yapılan yarışma  2015 yılı içinde yapılacağı kesin tarihinin Malezya’daki yarışmalardan sonra açıklanacağı öğrenildi. 

Malezya’da Türkiye’yi Akhisar Koleji Temsil Edecek

İzmir’de düzenlenen 2015 World Scholar’s Cup (WSC-Uluslararası “İngilizce Münazara, Kompozisyon, Genel Kültür Testi ve Yetenek Şovu”)  Regional Round Turnuvasının şampiyonlarından biri olan Akhisar Koleji Ortaokulu, turnuva takım şampiyonluğu ve pek çok alanda bireysel derecelerle büyük başarı kazandı.

“Toplamda 20’den fazla özel okuldan 400 öğrencinin katıldığı WSC İzmir Turnuvasında “Junior Divisiyon” bölümünde Akhisar Koleji’nin üçer kişilik iki takımı yarıştı. 100 takım arasından ilk 10 takımdan ikisi olmaya hak kazanan Akhisar Koleji takımları, 2015 Haziran ayında Malezya-Kuala Lumpur’da yapılacak olan ve 40 ülkeden öğrencilerin yarışacağı “Küresel Tur”a katılarak Türkiye’yi temsil edecekler. Malezya’daki Küresel Tur’da da başarı olan takımlar 2015 yılı içinde Amerika’daki “Yale Üniversitesi”nde Dünya Turnuvasına katılacaklar.” diye belirten Akhisar koleji Uluslararası projeler birimi sorumlusu İlknur Tercan ; “ Bireysel başarılarıyla da göz dolduran öğrencilerimiz Akhisar Koleji’nin İngilizce eğitimindeki yerinin uluslararası boyutta olduğunu gösterdi.” dedi.

Grup 1: Aylin Süzen, Nailcan Güvenir, Serra Uz
Grup 2: Doğa Uçak, Gülce Sevgil, Levent Neliker
İngilizce öğretmeni ve takım eğitmeni: Gülhis İzmirlioğlu
    Aylin SÜZEN, bireysel olarak en iyi tartışmacı alanında 2 madalya ve 1 onur ödülü aldı.
    Doğa UÇAK, 200 öğrenci arasından seçilen sahnede gerçekleşen final münazarasında en iyi ilk 8 tartışmacı arasına girerek başarı madalyası aldı.
    Nailcan GÜVENİR, Talent Show ( Yetenek Show) bölümünde piyano çaldı.