Akhisar Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi işbirliği iye ilköğretim okul kız ve erkek öğrencilerinin, hangi spor dalına yatkın olmaları için bilimsel testlerin yapılması için yapılan protokolün velileri bilgilendirme toplantısı yapıldı.Belediye Meclis Salonunda yapılan, 500 yakın veli ve çocuğun katıldığı toplantıda proje sorumluları sorulan soruları yanıtladılar.

Akhisar Belediyesi ile CBÜ Rektörlüğü Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BEYSO) işbirliği ile gerçekleşecek proje de Belediye Halkla İlişkilerde görevli eski Basketbolcu Erkan Poğaça ile, BEYSO Öğretim üyeleri Doç.Dr.Mehmet Göral, Doç.Dr. Selhan Özbey, Yrd. Doç. Nurten Dinç, Araştırma Görevlisi Tolga Beşikçi, Akhisar’da görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri Hasan Hüseyin Oktay, Çağatay Özçelik, Süleyman Caner, Gençlik Spor İlçe Temsilcisi Fehmi Yaman görev aldılar.

Proje Sorumlu Başkanı Doç.Dr. Mehmet Göral, yerel yönetim Üniversite işbirliği ile Türkiye’de ilk defa böyle bir projenin gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu, siz velilerin hiç beklenmedik şekilde bir araya gelmeleri karşısında büyük heyecan duyduğunu belirterek, “Sizlerin yavrularınızın, bedensel açıdan, hangi spora daha yatkın olacakları için yardımcı olmak için bilimsel testler yapılacak. Uzman öğretim üyesi arkadaşlarım ile birlikte, bir program çerçevesinde, spor salonunda, öğrencilerimiz ile bir araya geleceğiz. Onların çok basit fiziksel bazı hareketlerle bedensel yapılarını tespit edeceğiz. Gelişmelerinin hangi düzeyde olduklarını ve olacaklarını siz velilere bir araya gelerek bildireceğiz. Akhisar Belediyesinin böyle bir proje için bizlere başvurması sizler için büyük şans. Bu Türkiye’de bir yerel yönetim ile Üniversite işbirliğinin bir ilki. Bizlere gösterdiğiniz ilgi ve çocuklarınız için burada olduğunuz için bizde projede olan arkadaşlarım ile birlikte siz velileri alkışlıyoruz.” Dedi. Baş vuran öğrencilerin kesinlikle bir kan testi ve tıbbı ilaçların verilmiyeceğinin belirtildiği toplantıda, Araştırma görevlisi Tolga Beşikçi bir öğrenciye çok basit iki test uygulamasını velilere gösterdi. Velilerin sorduğu sorulara Mehmet Göral, Sehan Özbey ve Nurten Dinç cevaplandırdılar.

Projede Akhisar Belediyesinin sorumlusu Erkan Poğaçacı, “ İlk olarak Ticaret Borsası 6 Eylül ilk Öğretim Okulundan projeyi başlattık. Özel hazırlanmış formları veliler doldurdu. Şimdilik 280 çocuğumuz baş vurdu. Bu proje diğer merkez İlköğretim okulları ve devamında Mahalle ilköğretim okulları ile devam edecek. Projede görev alan arkadaşlar, hazırlanan program la Spor Salonumuzda öğrenciler ve veliler ile bir araya gelecekler.” Dedi.