Yüksekokulu öğrencileri tütün sektöründe lider pozisyonunda görev yapan tütün eksperleri buluştu.

 16 Mayıs Pazartesi günü Konferans Salonu’nda yapılan panele Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Yaşar Turan GÜLÜMSER, Öz-Ege Tütün A.Ş. Genel Müdürü Ergül YAZICI, Alliance-One Tütün A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Turan YALÇIN, Adalya Tobacco’nun sahibi Ali Rıza ÇELİK ve Philip Morris Türkiye Oriental Tütün Avrupa Bölge Müdürü Adnan ÖNDOĞAN katıldı.

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Yaşar Turan GÜLÜMSER tütün ve sigara sektörünün ve Tütün Eksperleri Eğitim-Öğretimi’nin tarihçesi hakkında kısa bilgi verirken; Sadık ŞENDİL’in de tütün eksperi olduğunu hatırlattı. Katılımcılardan Adalya Tobacco’nun sahibi Ali Rıza ÇELİK “Tire Halkapınar Köyü’nde tütüncü bir ailenin çocuğu olduğunu, köy okulundaki 14 kitabı en az 14 defa okuduğunu, bugün ise Adalya Tabacco’nun sahibi olduğunu, girişimciliğin, mamül geliştirmenin önemli olduğunu” ifade etti. Philip Morris Türkiye Oriental Tütün Avrupa Bölge Müdürü Adnan ÖNDOĞAN “Tütün Eksperleri mesleğinin yurt dışı potansiyelinin yüksek olduğunu”  belirtti. Öz-Ege Tütün A.Ş. Genel Müdürü Ergül YAZICI ve Alliance-One Tütün A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Turan YALÇIN da “bir yabancı dil bilmenin ve girişimci bir birey olmanın çok önemli olduğunu, bunun birçok iş fırsatı sağladığını” vurguladı.

Soru-cevap şeklinde gerçekleşen panelin sonunda Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Altay Uğur GÜL tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Paneli ilgi ile dinleyen yüksekokulumuz öğrencileri, katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.