50 yıl önce  mezun olduğu Misak-ı Milli İlkokulun adının değiştirilmesine 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün isyan etti. Füzün, “Okulumun adının tekrar verilmesi için her türlü girişimi yapacağım. Her kapıya başvuracağım”  dedi.

Son bir ay içinde 3 kez doğup büyüdüğü, Akhisar’a, Üniversitenin bazı öğretim üyeleri ile özel bir ziyaret yapan, 50 yıl önce mezun olduğu arkadaşları ile geceye katılan, son olarak ta Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar şubesinin düzenlediği “3.İnsanlar Yaşarken Anılmalıdır.” Gecesine katılan 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün  yaptığı özel açıklamada, “50 yıl önce Akhisar’daki 3 okuldan biri olan  Misak-ı Milli İlkokulundan mezun oldum. Geçtiğimiz haftalar içinde  mezun olduğum  sınıf arkadaşlarımın bir kısmı ile bir araya geldim.

Doğup büyüdüğüm Akhisar’ın  1 numaralı caddesi Şehit Teğmen Tahir ün Caddesindeki tarihi bir bina olan mezun olduğum okulumun önünden geçerken okulumuzun adının, “Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu” olduğunu görünce çok üzüldüm. Neden tarihi eski okulların adının değiştirildiğini bir türlü anlamakta zorluk çekiyorum. Cumhuriyet döneminin ilk okulların adlarının önlerine veya arkalarına başka isimler konuyor. Misak-ı Milli ilk Okulumun adının tekrar verilmesi için şahsım adına mücadele verme kararı aldım. Her türlü girişimi yapacağım. Her kapıya başvuracağım. İnanıyorum ki Misak-ı Milli İlkokulundan mezun olanlarında benim gibi düşüneceklerini ve başlatacağım “Okulumuzun Adını Tekrar Verin” kampanyasına destek vereceklerini düşünüyorum.” dedi.