İlçemiz Anadolu Liselerinden Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi 7 Ekim’de “Energy For Life” (Yaşam İçin Enerji) konulu projesinin Polonya’da ki görüşmelerini tamamlayıp yurda döndü.

Görüşmelerin temelinde İngiltere, Türkiye, İtalya, Litvanya, Almanya, Finlandiya ve Polonya gibi ortak ülkelerdeki Jeotermal Enerjisi’nin kullanımı vardı.

Bu görüşmelere Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinden Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL, İngilizce Öğretmeni İsmail ARSLAN ve Okul Öğrencilerinden Zeynep Nur AKÇAY , Simge AÇIK ve Yaren YILMAZ katılmışlardır.

Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL bu ziyaret hakkında şu açıklamalarda bulundu; Biz okul larak bu görüşmeler sonucunda ülkelerin Jeotermal Enerji kaynaklarını ve var olan kaynakları ne derecede verimli hale getirebildikleri hakkında bilgi edindik. Aynı zamanda ülkemizde Jeotermal Enerji olarak hangi noktadayız, bunu da görme ve değerlendirme şansı bulduk. Türkiye, Jeotermal kaynakları olarak ortak ülkeler arasında ilk sıradadır. Yine Ülke olarak Jeotermal Enerjisinin kullanımında ortak ülkeler arasında neredeyse ilk sıralarda yer almaktayız.

Okul Müdürü olarak Polonya’da ki eğitim sistemleri hakkında bilgiler aldım ve bu okullarda kullanılan eğitim teknikleri, ders işleyişleri, öğrenci ve öğretmenlerin eğitime bakış açıları hakkında bilgiler aldım ve çeşitli gözlemlerde bulundum. Polonya’da ki eğitim sisteminde özellikle eğitime olan ciddi ve işbirlikçi bir yaklaşım dikkatimi çekmiştir. Biz de okul olarak eğitime işbirlikçi bir şekilde yaklaşmaktayız. Okulda başarıyı yakalayabilmek için öğretmen, öğrenci ve okul idaresinin birlikte hareket etmesinin gereğinin farkındayız.

Öğrencilerimiz Polonya’da Polonyalı ailelerin yanında kaldılar ve orada Polonya halkının yaşantılarını yerinde gördüler. Yine öğrencilerimiz öğrendikleri yabancı dili günlük yaşantılarında kullanma şansı yakaladılar ve bu sayede öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenleri de artmıştır. Öğrencilerimiz orada edindikleri deneyimleri hayat boyu unutamayacaklarını ve Polonya’da gerçekten hoş vakit geçirdiklerini ifade ettiler. Aynı zamanda orada edindikleri deneyimlerini diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklardır.

Ayrıca Polonya’ nın tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatını bulan ekibimiz, Krakow şehrinde bulunan ve 1650 yıllarından kalan Tuz madenlerini ve Nazi kamplarını da ziyaret etmişlerdir.

Okul Müdürü olarak bu projenin ufku geniş ve gerçek anlamda hedefi olan öğrenciler yetiştirmek için bize yardımcı olduğunu düşünüyorum.