Hem orta okul, hem de ilkokul olarak İkili eğitim gören Akhisar Atatürk ilköğretim okulunun, sadece Orta Okul olarak eğitim öğretim görmesi kararına veliler  karşı çıktı. 300 yakın veli okulun tekrar  ikili eğitim vermesi için Kaymakamlığa dilekçe verdi.

Bir gün önce okullarının önünde Basın Açıklaması yapan velilerin, büyük bölümü  kadınlardan oluşan 50 kişilik gurup  Akhisar Hükümet Konağına gelerek  dilekçelerini verdiler.

Eşlerinin çalıştığını, bu yüzden dilekçeleri annelerin getirdiğini söyleyen temsilci  Yaprak Çelikkıran, “Okulumuzun fiziki durumu 550 civarında hem 1-2-3-4 hem de 5-6-7-8. Sınıflara tam gün eğitim ve öğretim verecek durumdadır. Şimdi burası sadece 5-6-7-8. Sınıflardan oluşan Orta Okul olacaktır kararı alınmış. 1-2-3-4. Sınıflarda Cumhuriyet İlkokulunda eğitim göreceklerdir diyorlar. Şehrimizin  merkezinin dışında bulunan Atatürk okulumuza gelen yaşları daha u fak olan öğrenciler, şimdi çok daha uzakta bulunan Cumhuriyet ilk okuluna gidecekler. Yağmur, çamur, soğuk kış günlerinde bu yavrularımızın alıştıkları okullarında eğitim görmeleri için sayın kaymakamımıza dilekçe vereceğiz. Bizlerin haklı isteklerine duyarlı davranacaklarını umuyoruz.” Dedi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’de  6287 sayılı yasa ve yönetmelikler gereği İlk ve Orta okulların ayrı binalarda eğitim görmeleri istendiğini belirterek, “ Biz yasalarla ve yönetmelikleri uygulamak mecburiyetindeyiz. Müdürlüğümüzün önerisi, Kaymakamlığımızın ve valiliğin onayı ile bu karar alındı.” Dedi.