Halk tarafından ‘’dershanelerin kapatılması düzenlemesi’’ olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tam 39 bin 870 okul müdürünü görevinden alıyor ve yönetici kadrolarını sil baştan düzenlemeye hazırlanıyor.

14 Mart tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren dershanelerin kapatılması ile ilgili kanun, okul yönetiminde 4 yıldan fazla görev yapmış yöneticileri çok yakından ilgilendiriyor.

Düzenlemeye göre tam 39 bin 870 okul yöneticisi kanun ile birlikte görevinden alınacak. Henüz 4 yılı tamamlamayan yöneticiler ise artık görevden alınmak için gün saymaya başlayacak. Müdürlük görevlerine  devam edip edemeyecekleri halen belli olmayan müdürlerin kaderlerini İl Milli Eğitim Müdürleri ve Valiler belirleyecek.

Geçtiğimiz günlerde müdürlerin Anayasa Mahkemesine iletilen itirazları bir sonuç vermemiş ve karar olduğu gibi işleme konulmaya devam etmişti. Müdürler kazanılmış haklarını idare mahkemelerinde arayabilmeleri için 60 gün itiraz süresine sahipler. Fakat, müdürlük görevinden alınacak hiçbir müdür,ilerleyen günlerde tekrar görev alıp alamayacağını bilmediğinden, ‘’yeniden görev alma’’ umudu ile itiraz yolunu seçmeyecekleri biliniyor.

MEB merkez teşkilatlatındaki tüm kadroların sil baştan yenilenmesini mümkün kılan yasa, okulların kapanmasıyla birlikte eyleme dönüştürülecek.