Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü programının startı kros yarışması ile verildi.
Katılımcılar Akhisar Moto Drag pistinde gerçekleşen yarışmada küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler kategorilerinde yarıştılar. Bunun yanı sıra Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve çeşitli okullardan beden eğitimi öğretmenleri de kendi aralarında yarıştılar. 

Baygınlık Geçirdiler
Zorlu bir kulvarda gerçekleşen yarışmada birçok yarışmacının baygınlık geçirdiği gözlenirken yarış pistinin etrafında bulunan ambulans ile fenalık geçiren yarışmacılara müdahale edildi. 

Genç Erkeklerde Zafer Mehmet Küçükbıyık’ın

Genç erkekler kategorisinde birinciliği Endüstri Meslek Lisesi’nden Mehmet Küçükbıyık elde ederken Çağlak Anadolu Lisesi’nden Hamza Onbaşı ikinci ve yine Endüstri Meslek Lisesi’nden Sergen Şener de üçüncü oldu. Yarışılan diğer kategorilerde ise sonuçlar şu şekilde:

Genç Kızlar: 
1. Ayşe Birtekin (Kız Meslek Lisesi)
2. Sevgi Bakır (Ticaret Meslek Lisesi)
3. Nevin Leblebici ( Kız Meslek Lisesi)

Küçük Kızlar:
1. Şevval Türker (Bekir Pehlivanoğlu İ.Ö.O.)
2. Perihan Akkuzu (Özel Akhisar Koleji) 
3. Gülşen Volkan ( Bekir Pehlivanoğlu İ.Ö.O.)

Küçük Erkekler
1. Ali Akalp (Bekir Pehlivanoğlu İ.Ö.O.)
2. Emirhan Avcı ( Ülkü İ.Ö.O.)
3. Eyüp Tunç (Mehmet Keskinoğlu İ.Ö.O.)

Yıldız Kızlar
1. Vildan Dede (75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O.)
2. Fatma Uçak (75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O.)
3. Pınar Açıkgöz (Ballıca İ.Ö.O.)

Yıldız Erkekler 
1. Eyüphan Çuban (75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O.)
2. Sercan Karaşahin (75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O.)
3. İlyas Başyiğit (75. Yıl Aysun Karalar İ.Ö.O.)

Ambulans’ın geç gelmesi sebebiyle 45 dakika geciken etkinliğe birçok vatandaş izleyici olarak katıldı. Etkinlik boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dökülen lokma yarışmacı ve izleyicilere ikram edildi. Dereceye giren yarışmacılara madalya ve kupalarını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ‘nden Mustafa Akkuyu, Mehmet Şahin, Mükremin Karasu verdiler. Kupa töreninin ardından etkinlik sona erdi.