Akhisar Milli Egemenlik Meydanında çelenk sunma töreniyle başlayan kutla programı, Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Belediye Parkı içerisindeki sinema salonunda yapılan kutlama töreni ile devam etti.
Sabah saat: 09.30’da Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer önderliğinde, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Çelenk sunma töreninin ardından sinema salonunda düzenlenen kutlama programını Ramazan Kıymaz ve Seçil Duğan sunarken program ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında; “ Bu gün 24 Kasım Öğretmenler günü Atatürk’ün baş öğretmenliğe kabul edilişinin günü,  bu günde öğretmen olduğum için mutluyum. Hangi alanda olursa olsun bir işte başarıya ulaşmakta en önemli unsur eğitimdir. Artık gelişmiş ülkeler gelecekle ilgili projelerinin başına eğitimi koyuyorlar. Bir iş yerinde verimi arttırmada eğitimi arttırarak uyguluyorlar. Biz öğretmenlerin işi çocuklarımızı ve gençlerimizi yarına hazırlamaktır. Bizim malzememiz insandır. HATA yapma şansımız yoktur. Bizim hatalarımız telafisi olmayan, topluma pahalıya mal olacak hatalardır. O yüzden bir karınca azmi, bir anne azmi ile çalışmalıyız. Dünya da birçok ülkeden fazla ilk ve ortaokul öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrencilerimizi yarınlara hazırlayacak fedakar öğretmenler sizlersiniz. Gelecek bizim elimizde, Atatürk’ün gösterdiği medeniyet çizgisine, hür çağdaş mutlu yarınlara ulaşmak için bilimin ışığında azimle hep beraber yürüyeceğimizden eminim. Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederim. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete göç etmiş görevi başındaki öğretmenler Allahtan rahmet diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diliyorum.” Dedi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker yaptığı konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e baş öğretmenliğin verildiği 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyorum. Bu anlamlı günde kürsüden sizlere hitap etmek imkanını veren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. 1981 yılından itibaren kutladığımız bu özel gün, mutluluk ve paylaşımın yanında öğretmenlik mesleğini eğitim öğretim yılı içerisinde gündeme taşınması, tartışılması, değerlendirmesi fırsatı vermekte böylece kamuoyunu bu konuya dikkatini çekmekte ilgi odağı haline çekmektedir. Değerli Öğretmenlerimiz, Amacımız Türkiye Cumhuriyetinin, çağdaş seviye halinde bulunduğu barışı ve tarihten de aldığı güçle ondan beklenilen konuma getirilmektedir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında toplumların zenginliği ve onu yöneten öğretmenlerimiz en büyük zenginliğimizdir. Cumhuriyetimizin emanet ettiği gençliğimizin sürükleyici varlığı olduğu ve sorumlusu olduğunuzun ve bunu yerine getireceğinizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu gün emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor şükranlarımız sunuyorum. Bu gün mesleğe adım atan öğretmenlerimize başarılar diliyor, başta baş öğretmen Mustafa Kemal olmak üzere şehit olan değerli eğitimcilerimizi de rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Merve Sarıgül yaparken, emekli öğretmenler adına da Burhanettin Güngör bir konuşma gerçekleştirdi. 

Öğretmenlerin konuşmalarının ardından Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berkay Bakkal şiiriyle ve Deniz Arıç yönetiminde Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşturulan koro izleyenleri mest etti.

Göreve yeni başlayan öğretmenler Gökçe Ahmet İlk Öğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Gülcan Kavalcı önderliğinde yeminlerini etti. 

Eğitimi hizmet veren ve anlam katan öğretmenlere Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ödüllerini takdim etti. 24 Kasım Öğretmenler günü haftasında yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere Akhisar Hava Garnizon Komutanlığı Hava Yüzbaşı Mehmet Kınacı ödüllerini takdim etti. Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın takdim etti. Öğretmenliği hizmet veren emekli öğretmenlere ödüllerini de Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer verdi. Ödüllerin ardından öğretmen Türkan Uzun  ‘Kaybolan Tencere’ adlı hikayesini anlattı. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi protokol üyeleri tebrik etti.