Prof. Dr. Aytaç Açıkalın Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül okulu tarafından düzenlenen konferansta öğrenciler, öğretmenler ve  aileler ile bir araya geldi.
 
İlk olarak okulun çok amaçlı salonunda öğrenciler ile bir araya gelen Hacettepe Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Açıkalın, 'bilsen öğrenirsin' konu başlığı ile öğrencileri hem güldürdü hemde bilgi verdi.  Hayatta başarılı, mutlu olmak için hedef ve amaç  belirlemesinin önemine değindi  Açıkalın, kendi yaşamından da örnekler vererek, 40 yaşından sonra üniversite kariyerinin başladığına ve eğitimin hayat boyu devam ettiğini, başarının tek sırrının ise mutluluk olduğunu söyledi. 

Konferansın ikinci  bölümünde ise 'genetik gelişim' konuus ile okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Prof. Dr. Açıkalın, öğretmenlik mesleğinin toplum üzerindeki önemini vurguladı. Bir toplumun geleceği olan çocukların sağlam bir eğitim almaları gerektiğini ifade eden Açıkalın, "Büyülü kapının sihirli anahtarı eğitimdir" dedi.  Konferansın sonunda Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem ve Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül okul müdürü  Emin Reşit Demirel Prof. Dr. Açıkalın'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Konferansın son bölümünde ise Belediye sinema salonunda ailelere yönelik konferans veren Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, özellikle çocukların  öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımı, okul yönetimi, okul idarecileri ile öğretmenler arasındaki ilişkiler eğlenceli bir dille ele alındı. Konferansın sonunda katılanlardan büyük alkış aldı.