Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu kültür salonunda Akhisar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehbersensin Eğitim Danışmanlık merkezinin imzaladığı protokol doğrultusunda sınav öncesi öğrenci velileri ve öğrencilerine yönelik ‘Aile – Öğrenci iletişimi ve sınav öncesi stres yönetimi ‘ başlıklı seminer düzenlendi.

Saat 19:30 da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren seminerde Katılımcılar Burak Yurdakul ve H. İstemi Harta Bilgi ve deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. Öğrenci velileri ve öğrencilerin beraber katılım gösterdiği seminerde özellikle ‘ sınav süreci, sınav sürecinde aile yaklaşımı ve iletişimi, sınava hazırlanma ve motivasyon süreçleri’ başlıklarında bilgiler verildi. Karşılıklı iletişim şeklinde gecen seminerde Yurdakul ve Harta ayın 24’ünde gerçekleşek olan sınavın hayatımızda öğrenciler açısından önemli bir yer teşkil ettiğini ancak hayatı bir bütün olarak değerlendirmemiz gerektiğinden bahsedip, hayat amaçlarını oluşturmakta, bu amaçlara sahip çıkıp çocuklarımıza doğru bir yol belirlemede ailelere önemli sorumluluklar düştüğün belirttiler.

Her öğrencinin hayatının içerisinde bir yeri ve önemi oldu gerçeğine vurgu yapan ve bu gerçek üzerinden her öğrenci için ayrı bir yol haritası olduğunu belirten Burak Yurdakul ve İstemi Harta; Bu dönemlerde gerek televizyonlarda gerek basın kanallarında uzmanların her öğrenci için aynı önerilerin tavsiyelerin geçerli olmadığının, her bir öğrencinin başarı haritasının ve amaçlarının farklı olduğunu belirttiler. Ailelerin bu özellikleri keşfetmeleri gerektiğini ve çocukları ailelerden daha iyi tanıyabilecek bir uzmanın olmadığı gerçeğine de vurgu yaptılar. Seminer sonrasında solanda kalan öğrenci ve öğrenci velilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılar seminer sonrası kalan veli ve öğrencilerle beraber fotoğraf çekildiler.