Mustafa Sabiha Göldelioğlu 3-6 yaş öğrencilerinin, öğretmenlerinin koreografisiyle hazırladıkları gösterileri, Akhisar Belediyesi Sinema Salonundaki izleyiciler tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Gösteriye katılan Akhisar ilçe protokolü, okul ve kurum müdürleri, Akhisar’ın değerli Hayırseveri Zehra Göldelioğlu, veliler ve misafirler etkinliği ayakta alkışladılar.

Okul idaresinin, günün anlam ve önemini  belirten konuşmasında “Akhisar ilçe protokolümüzün değerli üyeleri, Mustafa Sabiha Göldelioğlu Anaokulunun sevgili öğrencileri, değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirlerimiz, hemşerilerimiz, Akhisarlılar…ve okulumuzun annesi, kıymetli Zehra Göldelioğlu Hanımefendi.

Milletimize özgürlüğün bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz”

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına hediye edilen ilk bayram olma özelliği de taşımaktadır.

Bugün Türk ulusu, Türk gençliği, Türk çocukları olarak bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi kalbimize, ilim, fen ve bilimi aklımıza alarak, aydınlık ve huzur iklimi olan güzel vatanımız Türkiye’mizi, yüceltmeyi bir ödev olarak biliyor, dünya var oldukça Türk milletinin evlatlarının nefesi yettiğince, bu değerlerle, bayrak, toprak, vatan ve millet bütünlüğünün emanetini taşımaya ve yükseltmeye ant içiyoruz. 

Değerli misafirler bu anlamlı günde, en güzel yarınlar Akhisar’ımızın, Akçay’ımızın, Ankara’mızın, Ardahan’ımızın, Akçakoca’mızın, Artvin’imizin, Ağrı’mızın, köklü bir geçmişe sahip Yüce Türk Milletinin olsun, buradan da vatanı için çarpışan Kahraman Askerlerimize Polislerimize, gönlümüz, kalbimiz, duamızla selam olsun.

Değerli Akhisar’lılar eğer bugün bu eğitim kurumunda çocuklarımız mutlu huzurlu bir eğitim görüyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin Akhisar’ın değerli eğitim gönüllüsü yaşayan insan hazinesi kıymetli Zehra Göldelioğlu Hanımefendinin yani okulumuzun annesinin çok büyük emeği vardır. Hakkın rahmetine kavuşan Akhisar’ın değerli evlatları Mustafa Göldelioğlu ve Sabiha Göldelioğlu anısına yaptırılan bu eserin, çocuklarımızda büyük heyecanlar uyandırdığını nice vatanperver çocuğun eğitim aldığını bugün bu sahnede izleyeceksiniz, iyi seyirler dilerim” denilerek etkinlikler başlatıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında sergilenen folklor gösterileri ve müzikli rondlar, ilk sahne heyecanını yaşayan çocukların profesyonelce sergiledikleri etkinliklerle taçlandırıldı. 10 sınıf ve 234 öğrencinin rol aldığı gösterilerde farklı kategorilerde hazırlanan etkinlikler de programın sunuculuğunu anaokulunun Rehber Öğretmeni Şeref Çınar, Okul Öncesi Öğretmenleri Özlem Kaçanoğlu Savran ve Fatma Girişken yaptı.  Ayşenur Cihanger öğretmenin öğrencileriyle kovboy dansı/kıpır kıpır, Özlem K. Savran öğretmenin öğrencileriyle Kerimoğlu Zeybeği/Eklemedir Koca Konak gösterisi, Elif Durmuş öğretmenin öğrencileriyle Uzun Kulaklı Tavşan ve Farecik Dansı, Pınar Yıldırım öğretmenin öğrencileriyle Kına Gecesi ve Adıyaman Yöresi halk oyunu, Sıdıka Edremit öğretmenin öğrencileriyle Mavi Boncuk ve Haydi Sallayalım Dünyayı gösterisi, Asiye Eliuz öğretmenin öğrencileriyle Arı Rondu ve Tiktak gösterisi, Melike Çakar öğretmenin öğrencileriyle Türkmen kızı ve keklik türküleri gösterisi, Şüheda Vural öğretmenin öğrencileriyle Spor, Sanat ve Türkiye sevdası gösteri, Fatma Girişken öğretmenin öğrencileriyle Kafkas Halk Oyunları gösterisi, Bahar Yıldır öğretmenin öğrencileriyle Harmandalı gösterisi,  tüm salon tarafından ayakta alkışlandı. Program okulu yaptırarak eğitime kazandıran hayırsever Zehra Göldelioğluna Plaket takdiminden sonra sona erdi.