Akhisar’da 5. Eğitim yılına başlayan beyaz bayrak ve beslenme dostu projesini kazanan, İSO-9001 ve İSO 22000 belgesine sahip 217 öğrenci kapasiteli Yırcalı Anaokulu minikleri Cumhuriyet’in 92. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde okulda bir dizi etkinlikler yaptı. Sınıf öğretmenleri ve üzerlerinde ay yıldızlı tişörtler ile birlikte öğrenciler süslenmiş okul salonu içerisinde ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Bayramına özel şarkıları hep birlikte söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı işle başlayan program sonunda ise minik öğrenciler gruplar halinde sınıf öğretmenleri ile birlikte kendileri için hazırlanan ay-yıldızlı pastayı kestiler.

Gelecek kuşaklara Cumhuriyet’in aktarımında kendilerine büyük görev düştüğünü ve bunu da layıkıyla yerine getirdiklerini belirten Yırcalı Anaokulu Müdürü Kezban Keskin “Cumhuriyet bireyselliklerin üstünde ülkenin ve ülkeye ait tüm değerlerin sahiplenildiği bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet dil, din, ırk gözetmeksizin toplumun her kesimine hitap eder. Cumhuriyetimiz kurulduğu ilk günkü gibi dünyanın her yerindeki mazlum mağdur ve muhtaçlar için yegane umut olma özelliğini yoğun duygularla devam ettirmektedir.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 92. yıldönümünü coşku, heyecan, gurur ve iftiharını tüm toplum olarak yaşarken Cumhuriyetin önem ve anlamını daha iyi kavramak ve gelecek kuşaklara aktarmak için geçmişten günümüze siyasal, sosyal ve ekonomik gelişmeleri incelemenin layıkıyla öğrenmenin gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.