Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu “Son Damla Ekibi” Uluslararası program olan “Su Kaşifi Yolculuğu” Şubat ayında Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Mehtap Durmaz ve Hatice Akyol rehberliğinde 16 öğrenci ile başladı.

Konuyla ilgili Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Mehtap Durmaz ve Hatice Akyol yaptıkları açıklamada; “10 yıl sonra dünyanın 3’te 2’sinin temiz içme suyuna erişmekte sıkıntı yaşayacak olması bizleri çok etkiledi. O zamandan bu güne kadar yaptığımız etkinliklerle okulumuzda ve çevremizde tek bir damla suyun boşa harcanmaması çağrısında bulunmak için 10/06/2022 tarihinde su festivali düzenledik. 

Festivalde su tasarrufu konulu Hacivat –karagöz oyunu oynandı. Gelen misafirlerin çok ilgisini çekti. Bir öğrencinin yazıp söylediği rap şarkı su festivalinde herkeste büyük coşku yarattı. Gölmarmara ilçesine gidip, Marmara gölü ile ilgili köy muhtarıyla yaptığımız röportaj ve gördüğümüz durum karşısında çok üzüldük. 

Ayrıca son damla ekibimizin hazırlamış olduğu stantlar ve geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış olan kıyafetler çok ilgi gördü.

Dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı farkındalık oluşturmaları yönünde destekleyen, eğlenceli ve eğitici bir etkinlik olan su kaşifi programı kapsamında Türkiye genelinde ilk 5 finalist arasına girerek 16/06/2022 tarihinde İzmir’de yapılacak olan finale hak kazandık” ifadelerini kullandılar.