Manisa’da dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim imkânı sunan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi, ilçelerde de derslik açılacağı müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, 12 ilçede toplam 87 dersliğin açılacağını belirterek, hedeflerinin ilçelerde 5 bin 220 öğrenciye eğitim vermek olduğunu söyledi. Aksoy, ön kayıtların 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını belirtti.  

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, bunun yanında dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik Manisa merkezde sürdürdüğü ücretsiz eğitim imkânı, ilçelere de yayılıyor. MABEM bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Turgutlu, Salihli, Gölmarmara, Gördes, Selendi, Köprübaşı, Sarıgöl, Demirci, Kula, Saruhanlı, Alaşehir ve Ahmetli’de toplam 87 derslik açılarak, 5 bin 220 öğrenciye eğitim imkânı sağlanacak. İlçelerde MABEM bünyesinde açılacak derslikler ve eğitimler ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, devlet parasız yatılılık şartlarını taşıyan öğrencilerin seçme sınavıyla MABEM bünyesine katıldığının altını çizdi. MABEM’in kurulduğu yıldan buyana her yıl başarılı bir grafik çizerek binlerce YGS-LYS ve TEOG öğrencisine eğitim verdiğini ifade eden Aksoy, “Eğitim merkezimiz, belediyemizin insan merkezli yeni hizmet anlayışını halkımıza ve eğitim çağında olan gençlerimize benimsetmeyi, katkı sağlamayı, gençlerimizi belediye ile bütünleştirmeyi özel görev edinmiştir” dedi. 

12 İlçede Faaliyete Geçiyor

Manisa merkezde Bahri Sarıtepe ve Atatürk Gençlik Merkezi’nde bulunan toplam 16 derslikte 32 öğretmen kadrosuyla öğrencilere eğitim verildiğini dile getiren Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda eğitimlerimizi ilçelerimize yayıyoruz. Bu çerçevede Ağustos ayı itibarıyla Turgutlu’da 12 derslik, Salihli’de 12 derslik, Gölmarmara’da 5 derslik, Gördes’te 6 derslik, Selendi’de 8 derslik, Köprübaşı’da 5 derslik, Sarıgöl’de 4 derslik, Demirci’de 12 derslik, Kula’da 6 derslik, Saruhanlı’da 5 derslik, Alaşehir’de 7 derslik ve Ahmetli’de 5 derslikli olmak üzere toplam 87 dersliği hizmete açıyoruz. Amacımız Manisa merkez ilçeler olmak üzere toplamda 103 derslikte, 220 öğretmen kadromuzla 6 bin 20 öğrenciye hizmet vermek” şeklinde konuştu. 

Başvuru Sayıları On Kat Arttı

Dershanelerin kapanmasıyla birlikte MABEM’e başvuru sayısının önceki yıllara oranla on kat arttığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, “Mevcut talebi karşılayabilmek için Manisa merkezde hem Şehzadeler, hem de Yunusemre İlçelerimizde ek sınıflar açmayı planlıyoruz. Bu dersliklerinde açılmasıyla birlikte hedefimiz il genelinde 7 bin 220 öğrencimize eğitim vermek olacak” diye konuştu. 

Ön Kayıtlar 11 Mayıs’ta Başlıyor

MABEM’de ön kayıtların 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Aksoy, “Kayıtlarımız 21 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. Bununla birlikte 2015-2016 eğitim döneminde ders başlangıcı tarihimiz ise 1 Eylül Salı olacak” dedi. Aksoy, TEOG öğrencilerine haftada 12 saat ders ve her ders için birer saat etüt, YGS-LYS öğrencilerine ise haftada 21 saat ders ve her ders için birer saat etüt yaparak eğitim verildiğini sözlerine ekledi.