Akhisar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan iş sağlığı ve güvenliği kurulu, Zeynep Gülin Kız Meslek Lisesinde seminer düzenledi.

Zeynep Gülin Kız Meslek Lisesi öğrencilerine de; bu kapsamda okul öğretmenleri tarafından eğitim; bilgilendirme çalışmaları sürüyor . Akhisar İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nda görevlendirilen İş Güvenlik Uzmanı  ve Koordinatörü Nefise Kayaalp; rehberlik amaçlı olarak bu eğitim çalışmalarına katılıyor.

Bu konu ile ilgili olarak İş Güvenlik Uzmanı Nefise Kayaalp; ”Bu kurulum çalışmaları içerisinde öğrencilerimize, çalışan işçilerimize eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Mesleki ve Teknik okullarımızda okuyan; sanayide,işyerlerinde pratik eğitim gören öğrencilerimizin de oluşabilecek tehlikeleri görmesi ve kazalardan korunması için eğitimlerimiz başladı .Bu  süreç eğitimde farkındalığı yaratmak; yaşantımıza uygulamak ve oluşabilecek kaza ortamlarında tüm çalışanlarımızı (Öğretmenlerimizi,memurlarımızı,işçilerimizi)ayrıca öğrencilerimizi korumaktır.geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizden başlayarak ileriki günlerde ilk okullarımızdaki,ortaokullarımızdaki ve anasınıflarımızdaki öğrencilerimize de bu eğitimi vermeyi planlıyoruz.Bu konuda Akhisar İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğümüzde uzman arkadaşlarımızdan ve iş yeri hekimlerimizden oluşan iyi bir ekip oluşturacağız . Bu sayede tüm okullarımızda iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimlerimizi görevlendireceğiz. Gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz. Hepsine sağlıklı, kazasız ve güvenli günler diliyoruz.” Dedi.

Nazan Bahar konuyla ilgili sözlerini bitirerek eğitim belgelerini öğrencilere taktim etti.