Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Ana Eylem 1 (KA1) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında 24 Mart-13 Nisan tarihleri arasında Portekiz’de ve 9-29 Haziran tarihleri arasında Almanya’da staj çalışması yapan Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri projeyi başarı ile tamamladı.

 Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Alan Şefi Hüseyin Kanmaz liderliğinde alan öğretmenleri tarafından hazırlanan projeye 2018 yılı başvuru döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 46340 Euro hibe desteği sağlanmıştır. 

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi kapsamında Avrupa’ya giden 6 öğretmen ve 14 öğrencimiz çalışmalarını başarı ile tamamlayarak yurda döndü.

2019-1-TR01-KA102-055309 numaralı “Elektrik Pano Tasarım Stajı” başlıklı proje ile 3 öğretmen ve 7 öğrenciden oluşan grup Portekiz’de; 3 öğretmen ve 7 öğrenciden oluşan bir diğer grup da Almanya’da  21 gün boyunca Elektrik Panoları üzerine eğitim alma ve staj yapma fırsatı buldular. Portekiz ve Almanya’da bir çok tarihi ve turistik bölgeleri de gezme fırsatı bulan ekip edindikleri kazanımları okulda arkadaşlarıyla paylaşacaklar.

Yapılan çalışmalarla okulumuzun kurumsal gelişimi; proje katılımcılarının mesleki, kültürel, dilsel ve kişisel gelişimi sağlanmış olup öğrencilerin istihdam edilebilirliklerine de katkı sağlanmıştır. Proje çalışmaları yaygınlaştırma çalışmaları ve nihai faaliyet raporlarının hazırlanması ile devam edecektir.

 2015 yılında da Çekya’nın başkenti Prag da ve Avusturya’nın başkenti Viyana da 30 gün boyunca 10 öğretmenimiz ve 30 öğrencimiz Yenilenebilir Enerji Kaynakları üzerine staj çalışması yapmıştır. Bu projede Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmiştir.

Okulumuz öğretmenleri tarafından Erasmus+ projeleri hazırlanmaya devam etmekte olup öğrencilerimize Avrupa da staj yapma imkanı sunmaya devam ediyoruz.