Akhisar'da Eğitim ve öğretim veren 11 okul dönüştürülecek. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Akhisar'da çeşitli bölgelerde bulunan 11 Okulun dönüşeceği öğrenildi. 

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre dönüşüm içerisinde yer alacak okulların isimleri ve yeni sistemi şöyle olacak. Bekir Pehlivanoğlu okulu, ilkokula dönüştürülmüş olup, ortaokul öğrencileri Atatürk Ortaokuluna aktarılacak.

Mehmet Akif Ersoy okulu, ilköğretim olarak dönüştürülmüş, ortaokul öğrencileri ise Ülkü Ortaokuluna aktarılacak. Ülkü okulu ortaokula dönüştürülmüş, ilkokul öğrencileri ise Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okuluna aktarılacak. 

İstiklal okulu, ilk okul olarak dönüştürülmüş, ortaokul öğrencileri Şehit Hasan Acar ortaokuluna aktarılacak. 
Mehmet Keskinoğlu okulu ortaokul olarak dönüştürülmüş, ilköğretim öğrencileri ise Ticaret Odası ilköğretim okuluna aktarılacak. İlköğretim okuluna çevrilen Ticaret Odası okulunda eğitim gören Ortaokul öğrencileri de Mehmet Keskinoğlu ortaokuluna aktarılacak. 

Zübeyde Hanım Okulu ve  ise kendi bünyesinde ikiye bölünecek ve bir birinden bağımsız iki binada Ortaokul ve ilkokul olarak ayrı eğitim kurumuna dönüştürülürken, Akhisar'ın en köklü okullarından olan Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve 75. Yıl Aysun Karalar okulu'da aynı şekilde iki kurum olarak bölünecek.

ve Son olarak Toki Zeytinkent okulu ilköğretim okuluna dönüştürlüp, ortaokul öğrencileri Yavuz Selim okuluna, Yavuz Selim okulundaki İlkokul öğrencileri ise Toki Zeytinkent okuluna aktarılacak.