Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİMDER) üyeleri her yıl düzenlediği ve bu sene de 12.’sini düzenledikleri “Mezunlar Buluşması ve Pilav Günü” etkinliğinde bir araya geldiler.

Akhisar Anadolu İmama Hatip Lisesi Okulunun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şahin ve Mükremin Karasu, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetimi ile birlikte Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Akhisar Eğitim-Bir-Sen Başkanı Süleyman Erdem ve yöneticileri aynı zamanda birçok okul müdürü ile İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı.

Programın sunuculuğunu Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Emin Altunkaynak yaptı. Program ilk olarak Serdar Öz hocanın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİMDER) Başkanı Mahmut Binay konuşmasını gerçekleştirdi. Mahmut Binay konuşmasında; “Burada İmam Hatipli olan, mezun olan, mezun olmamış ama bu sıralarda okumuş olan, hanımı yada kocası İmam Hatipli olan, belki en eski mezun, belki şuan kundakta olup gelecekte İmam Hatipli olacak olan, belki halen okuya, belki bu yıl mezun olacak olan, belki sadece İmam Hatip dostu olan, belki burada belki burada olmayıp ama İmam Hatibe gönül vermiş binler hatta milyonlar var. Hepimizin ortak paydası İmam Hatip olmak.

AKİMDER olarak bu güne kadar yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, daha neler yapabiliriz diye istişareler yapıyoruz. Bizlere maddi-manevi destek verenlere yönetim kurulu adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. 

Evet, kıymetli dostlar, uzaktan yakından davetimize icabet edip programımıza katılan siz İmam Hatip gönüllülerine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, en kalbi duygularımla sizleri selamlıyorum.”  Dedi.

AKİMDER Başkanı Mahmut Binay’ın konuşmasının ardından, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Pehlivan bir konuşma gerçekleştirdi. Mahmut Pehlivan yaptığı konuşmasında; “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Akhisarlılarda İmam Hatip Lisesi’nin kendilerine ihtiyaç olduğunu biliyorlardı. İmam Hatip Lisesi için yapılan ferdi çalışmalar 1963 yılından itibaren daha derli toplu hale geldi. Cami derneği olarak çalışan kuruluş mensupları ayrıca İmam Hatip Okulu ve İlahiyata Öğrenci Yetiştirme Derneği adı altında bir dernek kurdular. Bu dernek mensupları ayrıca arzularına bir an önce erişebilmek için düşkünler yurdu olarak yapılan binayı ve çevresindeki arsayı satın aldılar. B ir taraftan bina tamir edilirken diğer yandan okula kadro alabilmek için uzun çabalar sarf edildi. Nihayet 1975-1976 öğretim yılı için yapılan çalışmalar semeresini verdi. Dernek yöneticilerinin öncülüğünde okulumuz 1975-1976 öğretim yılında kurucu müdür olarak atanan rahmetli Osman Zinnuri Taşatan ile eğitim ve öğretime başladı. İmam Hatiplilere bu binanın dar geldiğini gören Akhisarlılar yeni bir bina yapımına karar verdiler.  İlçe müftüsü rahmetli Hasan Ali Ünal’ın öncülüğünde 12 Mart 1977 tarihinde yeni binanın temeli atıldı. 1. Blok 1,5 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanarak 1978-1979 eğitim ve öğretim yılında açılmıştır. Bu bina 2010-2011 öğretim yılından itibaren D.P.Y. öğrencileri için pansiyon olarak hizmet vermektedir. 

2006 yılında derneğin adı “İmam Hatip Ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği” olarak değiştirildi. Dernek başkanı Hamit Hocaoğlu’nun girişimleri ile okulumuza 2007 yazında 18 derslikli ek bina yapılması için ek girişimler başlatılmış, yoğun bir çaba sonucunda kaliteli, gösterişli ve modern görünümü ile 2010-2011 öğretim yılı başına bu bina eğitim ve öğretime açılmıştır. 

Okulumuzun bu günlere gelmesinde emeği geçen dernek yöneticilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize, çalışanlara şükranlarımı sunarken, ebediyete intikal edenleri rahmetle yad ediyorum, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Rümeysa Özcan Şemail adlı şiiri, Zeynep Kösemen ise Bir Gece adlı şiiri seslendirdiler.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden de Hasan Hüseyin Türker ile Volkan Karaca ise ilahi seslendir.

Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen “Genç Kalemler Yarışıyor” adlı şiir, hikaye ve resim yarışmalarında dereceye giren Zeynep Kösemen, Şeymanur Öztürk, Rümeysa Ejder ve Yağmur Eroğuz hediyelerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı dan ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şahin ile Mükremin Karasu dan aldılar. 

Programın sonunda Dergah İlahi Grubu performanslarını sergilerken aynı zamanda pilav ayran ikramında bulunuldu. 

Aynı zamanda da Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİMDER) hazırlamış oldukları dergilerini katılan misafirlere dağıttı.