157 öğrencinin  orman içinde kıyasıya yarışmalarına  Akhisar okulları damgasını vurdu. 4 kategoride takım halinde kupaları Akhisar Okulları aldı. Yarışmaları Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç 6.Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Eyüp Sabri Kirişci ,Belediye Başkanı Yaşar İsmail Kendüz, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal,İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya ,Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mehmet Doruklu’nun da  ilgiyle takip ettiler. Kaymakam Ali Sırmalı ve Protokol üyeleri de elerinde Harita pusula ve elektronik yüzük ile hedef bularak sporcuların heyecanına ortak oldular.

Yarışma hakkında bilgi veren,  Oryantiring Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Özgür Morbel , “Spor Genel Müdürlüğü faaliyet programı gereğince okullar arası Oryantiring İl Birinciliği yarışmalarımızı bu yıl Manisa’mızın kavunu ile meşhur, şirin ilçesi Kırkağaç’daki çamlık alanında gerçekleştirdik. Güzel ve güneşli bir havada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte öğrenci  sporcularımızın hiçbir  sorun yaşamamaları ve eğlenmeleri gerçekten bizleri memnu etti.Bunun yanı sıra her yarışmada olduğu gibi bu yarışmamızın da ferdi ve takım bazında bir kürsü sıralaması oldu. Öncelikle bizlerle beraber olan Kırkağaç protokolüne  katılan tüm okul ve sporcularımızı teşekkür ederken ,dereceye giren okullarımızı ilimizi temsilen gidecekleri Grup Birinciliği yarışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Yarışmalar sonunda ferdi birincilikleri Genç Kızlar A kategorisinde Soma Özel Birlik A.L. Mihriye Nur Düzdemir, B kategorisinde Soma Cemil Meriç A.L. Ecem Gök elde etti. Genç erkekler A kategorisinde Soma  Meslek Teknik A.L. Tugay Aksoy, B kategorisinde Akhisar Meslek Teknik A.L. Şehmus Ertekin 1. Oldular. Küçük Kızlar’da Akhisar  Bekir Pehlivanoğlu O.O. Songül Solmaz, küçük erkeklerde Soma  Ertaş 13 eylül Gama O.O Muzaffer İnanç; Yıldız kızlarda  Akhisar Bekir Pehlivanoğlu O.O. Merve Erdinçli, Yıldız erkeklerde Soma Naciye Evren O.O. Mustafa Yaman  birincilikleri elde ettiler. Takım halinde  kupaları  Genç Kızlarda A kategorisinde Akhisar Gülin Öngör Meslek Teknik A.L., B kategorisinde Akhisar  Cumhuriyet Meslek Teknik A.L., Erkekler A ve B kategorilerinde Akhisar Kayhan Ergün Meslek Teknik A.,L. Takımları  elde etti.