FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde bazı illerdeki şubelerinin kapatıldığı haberleri gelen İhtiyaç Akademi için son gelen bilgilere göre Genel Merkezine de kilit vuruldu.
 
15 Temmuz Darbe Girişimi süreci sonrasında önce Kamu Kurum ve Kuruluşları üzerinde yoğunlaştırılan soruşturmalar sonrasında Özel Sektöre de sıçramış ve FETÖ/PDY İşbirliği olan kurumlara kilit vurulmaya başlanmıştı.
 
Daha önce birçok Özel Eğitim Kurumu kapatılırken özellikle Sınavlara Hazırlık alanında hizmet veren Dershaneler üzerindeki incelemelerde yoğunlaştırılmıştı.
 
Bu dershanelerden birisi olan İhtiyaç Akademinin bazı şubeleri kapatılırken bazı şubeleri Eğitim vermeye ve kayıt almaya devam ediyordu.
 

Kurumdan yapılan açıklamanın tamamı;

KAMUOYUNA DUYURULUR
Bir süredir yayın ve uzaktan eğitim hizmeti satın aldığımız İHTİYAÇ AKADEMİ ile olan franchise sözleşmesini, gördüğümüz lüzum üzerine tek taraflı olarak feshetmiş bulunuyoruz.
Bundan sonra İzmir Buca, Aydın, Manisa, Akhisar, Muğla, Burdur, Salihli, Söke, Fethiye İhtiyaç Akademiler olarak hizmetlerimiz, aynı kadrolarla, aynı kalitede ve aynı binalarda ‘’PENTA KPSS KURSU’’ olarak devam edecektir. Kayıt esnasında taahhüt ettiğimiz her şeyin gerçekleştirileceğine dair söz veriyoruz.

Kamuoyuna ve değerli öğrencilerimiz ile ailelerine saygıyla duyurulur.