Akhisar Mesleki Eğitim Merkezinden Müdür Yardımcısı Ünsal KANAT ve Tesisat Teknolojisi Alanı Öğretmeni Erdinç KORUNDU 29-30 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılan toplantıya katıldı.

Konu hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Ünsal KANAT “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi-2 Projesi kapsamında 4 mesleki teknik eğitim alanında 7 meslekte yatay ve dikey geçişe imkân tanıyan eğitim, öğrenme, ölçme ve değerlendirme materyalleri geliştirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere 40 ilden yetişkin eğitimi sunan 42 kurum ve bu kurumlar arasından da 7 Uzmanlık Merkezi belirlendi.

Hayat boyu öğrenme ilkeleri kapsamında tüm ilgili taraflar arasında işbirliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği çalışma kapsamında 7 Uzmanlık Merkezi ile diğer merkezler arasında Eşleştirme Protokolü imzalanmıştır. 
Sanayi, otomotiv, inşaat sektöründe, alternatif enerji alanlarında hizmet sunacak, beyin fırtınası yapacak kuruluşlar haline gelmekte. Bu projede 4 sektörde, 7 meslek alanında ders kitapları, ölçme değerlendirme materyalleri dahil olmak üzere program geliştirme çalışmaları yapılacak."

Projenin temel felsefesinin, hayat boyu öğrenmeye yönelik stratejiler geliştirme, hayat boyu öğrenmedeki fırsatları iyileştirme ve bu konudaki farkındalığın arttırılması olduğunu anlatarak şöyle konuştu:  
Hayat boyu öğrenme konusunda illerdeki mevcut durumu analiz ediyor, hayat boyu öğrenmeye katılımı artırma sürecinde neler yapılabileceğini masaya yatırıyoruz.

 "Hayat boyu öğrenme kişisel, toplumsal ve sosyal istihdamla ilişkili bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri, ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca istediği her türlü öğrenme ve öğretme etkinliğidir." dedi.
Eğitimde uzmanlaşma ve her seviyede kaliteyi artırmaya hız verileceğini dile getirerek, projenin en önemli çıktılarından birinin de kalite güvence sisteminin hayat boyu öğrenme ilkeleri doğrultusunda mesleki eğitim kalite güvence sistemine kavuşması olacağını belirtti. Bu konuda kalite güvence uzmanları yetiştirileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Projemiz ile tüm taraflar, yani genel müdürlüğümüz, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve en önemli paydaşlarımız olan sivil toplum kuruluşları özel sektörle bir araya gelerek ülkemizin mesleki teknik eğitim programlarını projelerini yeniden gözden geçireceğiz. Buradaki toplantılarla beyin fırtınası oluşturacağız. Yeniden bir değerlendirme yapmak, sanayi ve hızla gelişen yüksek teknoloji yönelik ülkemizin geleceği için mesleki ve teknik eğitimin ortak vizyonunun oluşturulmasına katkı sağlamak, çok boyutlu rekabetin merkezinde olan insan kaynağının niteliğinin bulunması nedeniyle mesleki ve teknik eğitimin en öncelikli alan haline getirilmesi için gerekli çalışmaların elzem olduğu inancıyla bu çalışmaları ve süreci başlattık"