Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip liseleri arasında geleneksel olarak düzenlenen hafızlık ve ezan okuma yarışmasının Manisa finali Akhisar’da yapıldı.

Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sema Çiftçi, İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ezan okuma ve Hafızlık olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada, 5'i hafızlık ve 12'si  ezan okuma dalında olmak üzere toplamda 17 öğrenci yarıştı. 

İl Müftüsü Sinan Ceyhan'ın jüri başkanlığı yaptığı yarışmada komisyon üyeleri ise Akşemseddin Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Aşıcı,  , Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, Diyanet Eğitim Merkezi Görevlisi Abdurrahman Akçay ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Sarıyer'den oluştu. 

5 öğrencinin yarıştığı Hafızlık yarışmasında birinci sırayı  Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Çakır, alırken, ikinci Salihli Anadolu Lisesi öğrencisi  Alim Sevgi, üçüncü Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Feyzullah Aksoy oldu.

12 öğrencinin yarıştığı Ezan okumada yarışmasında ise unus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Öztürk olurken,  ikinci Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Yaşar, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Erturan ise 3. oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.