Akhisar Gençlik Derneği, Akhisar’da gençlere yönelik eğitim ve destek hizmetlerine farklı etkinliklerle devam ediyor. 

Daha önce sporcu gençlerin spor yapmalarına destek olmak için dernek bünyesinde Spor Kulübü kuran Akhisar Gençlik Derneği şimdi de Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde girişimcilik seminerleri vererek hayata atılma noktasında olan gençlerin ufuklarını genişletiyor.

Akhisar Gençlik Derneği, TOBB  Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu ve ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen  “ Girişimcilik Hayalle Başlar” projesinde Akhisar’da ki başta Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri olmak üzere tüm liselerde ve ikinci aşamada ortaokul ve ilkokullarda girişimcilik seminerleri düzenlenecek.

İLK SEMİNER ÇOK RENKLİ GEÇTİ

Akhisar Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Kollu “ Girişimcilik Hayalle Başlar” projesi ile gençlerin ufuklarını genişletmek, hayata daha pozitif bakıp kendilerine olan özgüvenlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans Salonunda son sınıflara yönelik düzenlenen seminerde TOBB  Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu üyesi N. Şükran Füzün, Akhisar Gençlik Derneği yönetiminden Süleyman Kollu ve Seyrani Gül  öğrencilerle buluştu. Seminer öncesi Akkhisar Gençlik Derneğinin hazırladığı girişimcilik ve gençlik konulu sunumu izleyen öğrenciler, öğrenciler oldukça renkli geçen seminer programında kendilerini ifade etme konusunda özgüvenlerini kazandıklarını belirttiler.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, iş hayatına hazır yetişmiş teknik elemanlar mezun ettiğini anlatan Seyrani Gül; “ Sevgili gençler iş dünyasında her yıl 300 binin üzerinde yetişmiş ara insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Sizler bu vasıfları kazanarak buradan mezun oluyorsunuz ve sizi istihtam etmek isteyenler size önem veriyor. Burada belki tek eksik sizin sahip olduğunuz bu imkanların değerini bilmenizdir. Bu okullardan mezun olduğunuzda sizlere işyeri açma yetkisi veriliyor. Bu ne demek? Siz artık bir girişimci olabilirsiniz demek. Ancak eğitiminizi tam alarak, burada size verilen imkanları sonuna kadar değerlendirerek, kendinize güvenerek başarılı bir strateji uygulayıp iyi bir girişimci olabilirsiniz” dedi.

Gençlik enerjisinin satın alınamayacak bir yüksek değer olduğuna vurgu yapan Süleyman Kollu “ Gençler sizlerin yaşlarında olmak isteyen ama tüm servetlerini harcasalar da bunu yapamayacaklarını bilen binlerce insan var. Gençlik satın alınamayacak bir zenginlik. Önünüzde yepyeni, tertemiz bir yol var ve siz şimdi aldığınız eğitimle bu yola birçok kazancı cebinize koyarak çıkıyorsunuz. Kendinize güvenin, başarabileceğinize güvenin. Sizlere omuz veren, destek olanların bu özverilerini boşa çıkarmamak adına üzerinize düşen sorumluluk bilincini kavrayın. Devletin sizlere sunduğu bu güzel okulun, işyerlerinde staj eğitimi aldığınız özel teşebbüsün, girişimcilik destekleri ile size hibe desteği veren programların, en önemlisi size sunulanların kıymetini bilir değerlendirin. Çünkü güçlü bir Türkiye için sizin güçlü olmanız lazım” diyerek kendilerine güvenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

ÖNCE İŞİNİZİ SEVİN

Gençlerle samimi bir diyalog kurarak, kendi hayatından da örneklemeler yaparak söyleşi gerçekleştiren N. Şükran Füzün bir saati aşan sürede gençlerle neden ve nasıl girişimci olunmalı sorularını cevaplayan açıklamalarda bulundu. Füzün konuşmasında; “Okulunuzu seviyor musunuz, yaptığınız işi seviyor musunuz . Her şey yaptığınız işi sevmekle başlar. Önce neyi sevdiğinizin kararını vermelisiniz. Sonra da sevdiğiniz o işte başarılı olmak için var gücünüzle çalışmalısınız. Bizler bu projeyle sizlere bir şeyler kazandırmaktan çok aslında sahip olduğunuz değerleri ortaya koyabilmeniz için özgüveninizi besliyoruz. Arkadaşlar kendinize değer verin, saygı gösterin. Çünkü siz kendinize saygı göstermezseniz başkaları da size saygı göstermez ve bunu onlardan isteyemezsiniz. Ancak kendinize saygı göstererek, başarılı, saygın birisi olabilirsiniz.” 

BİZLER BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ

Okula Adını veren Aliya İzzetbegoviç’in hayatından kesitler sunarak  konuşmasına devam eden Füzün “Bakın Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adının verildiği bir okulda eğitim görüyorsunuz. Düşmanlarının bile Bilge Kral deyip ayakta alkışladığı o Bilge Kral Aliya İzzetbegovç’in. 3.5 milyon Bosnalı  Müslümanın katledilip Avrupa’dan silinmek istediği dönemde Azeri ve Türk mücahitlerin desteği ile saldırıları geri püskürtüp Avrupalı o büyük devletlerle masaya oturduğunda ne dedi Bilge Kral “Ben bilge kral değilim, ben gökyüzündekinin öğrencisiyim. Yer yüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım.” Şimdi bu inançla, bu duyguyla beşeriyetin birbiri ile adeta yok edercesine mücadeleye girdiği bu acımasız yarışta önde olmak için inancını, kültürünü ve bilincini kaybetmeden çalışmak, ilerlemek ve başarmak, başarılı olmak zorundayız. Sizlerden bizim beklediğimiz, milletin beklediği, devletin beklediği bu. Siz hem bu yüce devletin, hem bu aziz milletin yani bizlerin, hepimizin geleceğisiniz” diyerek gençlere başarılar diledi.