Akhisar Gençlik Derneği, Girişimcilik Hayalle Başlar’ konulu seminerle Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Renkli kişiliği ile seminere ayrı bir hava katan TOBB Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şükran Füzün; “Hayaller kurarak önce resmetmeye çalışılan sonra da gerçekleştirme peşinde koşulan bir sürü fikir projelendirme aşamasında yarım kalmaktadır” dedi. 

Akhisar Gençlik Derneği ve TOBB Akhisar Kadın Girişimciler Kurulunun Öncülüğünde Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde gerçekleştirilen  Girişimcilik Hayalle Başlar’ konulu seminerlerin üçüncüsü bu hafta  Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Renkli kişiliği ile seminere ayrı bir hava katan TOBB Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şükran Füzün; “Hayaller kurarak önce resmetmeye çalışılan sonra da gerçekleştirme peşinde koşulan bir sürü fikir projelendirme aşamasında yarım kalmaktadır” dedi.Bu Haftaki Seminerin Alt Başlığı Hayaller Yarım Kalmasın  olurken Seminere Tobb Akhisar Genç Girişimciler Kurulu Başkan'ı Hüseyin Yıldırım Ve Akhisar Belediyesi Meclis Üyesi Gülşah Çorukman sohbetleri ile renk kattılar 

Akhisar Gençlik Derneği tarafından sürdürülen ‘Girişimcilik Hayalle Başlar’ konulu seminerlerin sonuncusu Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verildi. Seyrani Gül,Nefise Şükran Füzün ve Süleyman Kollu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, iş hayatına hazır yetişmiş teknik elemanlar mezun ettiğini anlatan Seyrani Gül; “Sevgili gençler iş dünyasında her yıl 300 binin üzerinde yetişmiş ara insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Sizler bu vasıfları kazanarak buradan mezun oluyorsunuz ve sizi istihtam etmek isteyenler size önem veriyor. Burada belki tek eksik sizin sahip olduğunuz bu imkanların değerini bilmenizdir. Bu okullardan mezun olduğunuzda sizlere işyeri açma yetkisi veriliyor. Bu ne demek? Siz artık bir girişimci olabilirsiniz demek. Ancak eğitiminizi tam alarak, burada size verilen imkanları sonuna kadar değerlendirerek, kendinize güvenerek başarılı bir strateji uygulayıp iyi bir girişimci olabilirsiniz” dedi.

SİZİN GÜÇLÜ OLMANIZ LAZIM

Gençlik enerjisinin satın alınamayacak bir yüksek değer olduğuna vurgu yapan Süleyman Kollu “ Gençler sizlerin yaşlarında olmak isteyen ama tüm servetlerini harcasalar da bunu yapamayacaklarını bilen binlerce insan var. Gençlik satın alınamayacak bir zenginlik. Önünüzde yepyeni, tertemiz bir yol var ve siz şimdi aldığınız eğitimle bu yola birçok kazancı cebinize koyarak çıkıyorsunuz. Kendinize güvenin, başarabileceğinize güvenin. Sizlere omuz veren, destek olanların bu özverilerini boşa çıkarmamak adına üzerinize düşen sorumluluk bilincini kavrayın. Devletin sizlere sunduğu bu güzel okulun, işyerlerinde staj eğitimi aldığınız özel teşebbüsün, girişimcilik destekleri ile size hibe desteği veren programların, en önemlisi size sunulanların kıymetini bilir değerlendirin. Çünkü güçlü bir Türkiye için sizin güçlü olmanız lazım” diyerek kendilerine güvenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

HAYAL EDERKEN GÖZÜNÜZDE PIRILTI OLMALI

Kollu; “Enerjimizi birleştirmeliyiz. Ama önce ne düşündüğünüzün farkında olmanız lazım. Bunu hayal ederken gözünüzde bir pırıltı oluşmalı. Bu pırıltı sizi harekete geçirecek olandır. Bunun için önce bir plan yapmalısınız. Yapmış olduğunuz planı gerçekleştirirken buna dört elle sarılmanız lazım. Burada farklı resimlerle işine dört elle sarılan genç arkadaşlarımız var. Çok güzel bir hikâyesi olan dört kardeşin hikayesi bu. Evet, para sahibi olmalısınız. Ama hiçbir zaman para sizin sahibiniz olmamalı. Çalışmaktan zevk almalısınız. Sonra da başarmanın keyfini yaşayabilmelisiniz. Unutmayın dünya gençleri artık birlikte fikir üretip, başarıp bunun zevkini yaşıyorlar.

Akhisar Gençlik Derneği, Akhisar’da gençlerin her zaman yanında, yanı başında, omuz omuza olmaya hazır. Bir çok eğitimde sizlere faydalı olmak, Akhisar’ımıza değer katmak, genç kardeşlerimizin ufkunu açmak için elimizden geldiği kadar bu tür programları sürdürmeye devam edeceğiz. Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin diğer okullardan Anadolu Liselerinden yada diğer düz liselerden bir takım farklılığı var. Bu da bir şeyi yapmış olmanın keyfine varıyorsunuz. Bir şeyi üretmiş olmanın, tasarlamanın, ortaya çıkarmanın daha sonrada yapmış olduğunuz bir iş, geliştirdiğiniz bir proje, hayata geçirdiğiniz bir ürünle halkın sevgisini, beğenisini kazanıyorsunuz” diye konuştu

YAPTIĞINIZ İŞİ SEVİN

Gençlerle samimi bir diyalog kurarak, kendi hayatından da örneklemeler yaparak söyleşi gerçekleştiren N. Şükran Füzün bir saati aşan sürede gençlerle neden ve nasıl girişimci olunmalı sorularını cevaplayan açıklamalarda bulundu. Füzün konuşmasında; “Okulunuzu seviyor musunuz, yaptığınız işi seviyor musunuz . Her şey yaptığınız işi sevmekle başlar. Önce neyi sevdiğinizin kararını vermelisiniz. Sonra da sevdiğiniz o işte başarılı olmak için var gücünüzle çalışmalısınız. Bizler bu projeyle sizlere bir şeyler kazandırmaktan çok aslında sahip olduğunuz değerleri ortaya koyabilmeniz için özgüveninizi besliyoruz. Arkadaşlar kendinize değer verin, saygı gösterin. Çünkü siz kendinize saygı göstermezseniz başkaları da size saygı göstermez ve bunu onlardan isteyemezsiniz. Ancak kendinize saygı göstererek, başarılı, saygın birisi olabilirsiniz.”

HAYALLERLE KURDUĞUNUZ EVİN PANJURLARINI, PEMBEYLE BOYAYIN !

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Füzün; “Girişimcilik, hayal kurmayla başlar demiştik. Hayal gücü olmayan kişinin, yenilik yaratımında eksik kalacağı alanların olacağı ve bir zaman sonra girişimcilik döngüsünü tamamlayamayacağı neredeyse kesindir. Hayaller kurarak önce resmetmeye çalışılan sonra da gerçekleştirme peşinde koşulan bir sürü fikir projelendirme aşamasında yarım kalmaktadır. Bunun en büyük sebebi hayallerle başlayan bu yolun sonunda karşılaşmak zorunda olduğumuz gerçekçilik penceresidir. Kısaca fikirlerin hayal edilmesi ile yaratılan tabloda eksik olan kısım yapılabilirlik konusunun değerlendirilmesidir. Siz siz olun; hayallerle kurduğunuz evin panjurlarını, yapılabilirlik raporunun sonucunda elde ettiğiniz pembeyle boyayın!” dedi.