Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması ve “Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışmasının 2021-2022 Eğitim Öğretim  yılı Manisa İl Finali 22 Aralık 2021 tarihinde Akhisar’da gerçekleştirildi. Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizasyonunu üstlendiği yarışma ve ödül töreni, Manisa İl Millî Eğitim ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Akhisar Müftülüğü  ve Hilaliye Eğitim Vakfı’nın desteğiyle Akhisar Şahin Hoca Camii’nde yapıldı.

       Manisa genelinde Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin Hafızlık ve Ezan Okuma performanslarını izlemeye gelen öğretmen, yönetici ve velilerin yanı sıra, Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayim BAŞARAN, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami TÜRKMENOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Said AKDAĞ ve Mahmut YAĞMURLU’nun katıldığı yarışma, Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan AKBABA’nın Kur’an tilaveti ile başladı.

       Açılış konuşmasını yapan Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mükremin KARASU, misafirleri selamlayarak yarışmada emeği geçenlere tek tek teşekkür etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali KÜÇÜKÇAKIR, bu yarışmanın kazananının buraya katılan tüm öğrenciler olduğunu, kaybedenin olmayacağını belirterek tüm öğrencilere başarılar diledi. Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar dileyerek öğrencileri çalıştıran öğretmenler ve idarecileri tebrik etti.

       Konuşmaların ardından yarışmanın seçici kurul başkanı Akhisar İlçe Vaizi Said KOBAK yarışmanın şartnamesini açıkladı. Önce hafızlık yarışmasının, ardından da ezan okuma yarışmasının icra edildiği programda her bir alanda yarışan 9’ar öğrenci arasından dereceye giren ilk üç öğrenciye, öğretmenlerine ve idarecilerine protokol üyeleri tarafından hediye takdimi yapıldı.

       Ödül töreninin ardından, protokol üyeleri, yarışmaya katılan öğrenciler, hocaları ve idarecileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi

    Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler:
1.    Furkan KAYA    ------------------   Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi
2.    İbrahim Mete ÇOBAN   ---------   Akhisar Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi
3.    Muhammed Enes ŞENTÜRK  --- Kula Halit Tokul   Anadolu İmam Hatip Lisesi
   Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler:
1.    Bünyamin KOŞAR     ---------------------- Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi
2.    Abdullah BAZLAMA    -------------------- Kula Halit Tokul   Anadolu İmam Hatip Lisesi
3.    Muhammed Bahauddin SÖZANLAR  ---   Salihli Şehit Mustafa Serin  Anadolu İmam Hatip Lisesi