Akhisarpress.com - Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, 13 Mart’da “EnergyFor Life” (Yaşam İçin Enerji) konulu projesinin İngiltere’deki görüşmelerini tamamlayıp yurda döndü.Görüşmelerin temelinde İngiltere, Türkiye, İtalya, Litvanya, Almanya, Finlandiya ve Polonya gibi ortak ülkelerdeki Rüzgar Enerjisi’nin kullanımı vardı.

Bu görüşmelere Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinden Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL, İngilizce Öğretmeni İsmail ARSLAN ve Okul Öğrencilerinden Aytül TUNÇYÜREK ve Gülçin SARIHAN katılmışlardır.

Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL bu ziyaret hakkında şu açıklamalarda bulundu; Biz okul olarak bu görüşmeler sonucunda ülkelerin Rüzgar Enerjisiyle ekonomilerine ne derecede katkıda bulunduklarını çeşitli seminerler ve sunularla karşılaştırma ve değerlendirme şansı bulduk. Bu sunumdan sonra Türkiye’ nin,Rüzgar Enerjisi kullanımında ortak ülkeler arasında Almanya ve İngiltere’den sonra üçüncü sırada yer aldığı görüldür.Okul Müdürü olarak İngiltere’deki eğitim sistemleri hakkında bilgiler aldık ve bu okullarda kullanılan başarı arttırıcı tedbirleri okulumuzda uygulayarak okulumuzun başarısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İngiltere’deki eğitim sisteminde özellikle disiplinli bir eğitim anlayışının yanında,eğitime olan ciddi ve işbirlikçi bir yaklaşım dikkatimizi çekmiştir. İngiliz Eğitim sisteminde özellikle yaparak ve yaşayarak öğrenme daima ön plana çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bunun sonucunda öğrenciler derslerde hem sıkılmıyorlar, hem de daha aktif oluyorlar.Öğrencilerimiz İngiltere’de İngiliz ailelerin yanında kaldılar ve orada İngiliz halkının yaşantılarını canlı olarak izlediler. Yine öğrencilerimiz öğrendikleri yabancı dili günlük yaşantılarında kullanma şansı yakaladılar ve bu sayede öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenleri de artmıştır. Öğrencilerimiz orada edindikleri deneyimleri hayat boyu unutmayacaklarını ve İngiltere’de gerçekten hoş vakit geçirdiklerini ifade ettiler. Aynı zamanda orada edindikleri deneyimlerini diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklardır.Ayrıcaİngiltere’ nin en eski şehirlerinden olan Norwich ve Sherıngham şehirlerinin tarihi ve turistlik yerlerini tanıma fırsatı bulan, Kuzey Denizi içerisine kurulan rüzgar türübünlerini gören ve Kuzey Denize bir tekne gezintisi de yapan proje ekibimiz, gezdikleri ve ziyaret ettikleri yerlerden hediye almayı da ihmal etmediler.

Ben Okul Müdürü olarak bu projenin ufku geniş ve gerçek anlamda hedefi olan öğrenciler yetiştirmek için bize yardımcı olduğunu düşünüyorum.”dedi.