Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi olarak hazırladığımız Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından finanse edilmekte olan “Energy for Life” (Yaşam İçin Enerji) başlıklı proje çalışmalarımızın altıncı görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Finlandiya’ya gidiyoruz.

Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL, Finlandiya ziyareti öncesi şu açıklamalarda bulundu: “Okulumuzu temsilen Finladiya’daki görüşmelere okulumuzun İngilizce öğretmenleri İsmail ARSLAN ve Canan ÇİFTÇİLER, öğrencileri Seçil ŞİRİN ve Cengiz Berk TOPLAN katılacaklardır. Projemiz yenilenebilir enerji kaynaklarının daha yaygın kullanılarak çevre dostu enerjilerin kullanımını arttırmaya yöneliktir. Biz okul olarak şu ana kadar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, su enerjisi, jeotermal enerji ve enerji tasarrufu üzerine çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmaları değerli basınımız sayesinde vatandaşlarımızla paylaştık. Bu seferki çalışma konumuz ise biyoenerji üzerine olacaktır. Öğretmenlerimiz, ülkemizdeki biyoenerji kullanımı hakkında çeşitli araştırmalar yaptılar ve bunun doğrultusunda bilgilendirici sunular oluşturdular. Finlandiya’daki görüşmelerde öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız biyoenerjinin Türkiye’deki kullanımı hakkında edindikleri bilgileri Avrupalı ortaklarımıza aktaracaklar, aynı şekilde Avrupa’daki biyoenerji kullanımı hakkında bilgi edineceklerdir.

Finlandiya’da bir biyoenerji santrali ziyaretinde bulunacaklar. Tabi bu projelerin kültürel kaynamış ve öğrenilen yabancı dilin pratik edilmesi gibi birçok amacı olduğundan orada çeşitli tarihi ve turistik yerlerin de ziyaretini ev sahibi kurumun rehberliğinde yapacaklardır. Şu ana kadar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi olarak beş farklı ülke ziyaretinde bulunduk ve bütün ziyaretlerimizde çok güzel deneyimler kazandık. Bunun yanı sıra bu ülkelerden çok da hoş anılarla ayrıldık. Ben bu tür çalışmaların ilçemizde yaygınlaşmasını canı gönülden fazlası ile arzu ediyorum. Bu vesile ile toplantıya katılacak tüm öğretmen ve öğrencilerime başarılar diliyorum.”