Akhisarpress.com - Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi hazırlamış olduğu “Yaşam İçin Enerji – Energy For Life” projesiyle Avrupa’daki bazı ülkeleri ziyaret ederek, doğal enerji kaynaklarını inceleyecek. T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca finanse edilecek olan program iki yıl sürecek.

Konu hakkında bilgi Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi veren Okul müdürü Hayrettin Hangül; “Projemiz yenilenebilir kaynakları üzerinde yoğunlaşmıştır. Bölgemizde kullanılan rüzgar enerjisini, güneş enerjisi ve jeotermal enerji kaynaklarının nasıl, hangi şartlar altında ve ne derece verimli kullanıldığı Almanya, İngiltere, Finlandiya, Polonya, İtalya ve Litvanya gibi Avrupa ülkelerini ziyaret ederek buralardaki kullanılmakta olan doğal enerji kaynaklarını inceleyeceğiz.

Önümüzdeki iki yıl boyunca T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca finanse edilecek olan bizzat okulumuzun hazırlamış olduğu “Yaşam İçin Enerji” konulu “Energy For Life” projesini yürüteceğiz. Aynı şekilde yukarıda ismi geçen Avrupa ülkelerinde kullanılmakta olan doğal enerji kaynakları hakkında da bilgi edinilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Projenin dahilinde okulumuz İngilizce öğretmenleri liderliğinde, idareciler ve 30 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşecek. Bu sayede öğrencilerimiz de yurt dışı deneyimi kazanma imakanı bulmuş olacaktır. İlk olarak Almanya’ya yapılacak olan ziyaretimizde okulumuzu temsilen okul müdürü, ingilizce öğretmeni İsmail Arslan, 11. sınıf öğrencilerinden İzel Özen Demren ve Harun Gök katılacak.” Dedi.