Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Millî Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında öğretmen ve eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

Düzenlenen iftar programına ;Bakanlık bürokratları, 81 ilin milli eğitim müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Program öncesinde, İlçe Müdürümüz Süleyman ERDEM, İl Müdürümüz Mustafa DİKİCİ ve ilçe müdürleri tarafından bakanlık bürokratları, Manisa Milletvekilleri ziyaret edilerek il ve ilçelerimizde yürütülmekte olan eğitim-öğretim faaliyetleri, projeler vb. konularda fikir alışverişlerinde bulunuldu. 

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, eşi Emine ile katıldığı programda yaptığı konuşmada, 81 ilin, 922 ilçenin tamamındaki öğretmen ve öğrencilerin ramazanlarını tebrik ederek "Salgın dönemine rağmen özveri ve kararlılıkla eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam etmesini sağlayan, başta Milli Eğitim Bakanı'mıza, milli eğitim camiamızın diğer mensuplarına ve siz saygıdeğer hocalarımıza özellikle şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. "dedi. Öğretmenlerin Meslek Kanununun önemine de  değinen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN," Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi insanlardır. Zira ülke olarak ancak siz değerli öğretmenlerimizin desteği sayesinde yanlışlarımızı ilga, doğrularımızı ihya, yenilikleri de inşa edebiliriz. Millet olarak sizlerin emeği ve fedakarlığı ile nesillerimizi günümüzün sıkıntılı, hastalıklı akımlarından koruyabiliriz. Bu anlayışla son 20 yılda, öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalple yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. Öğretmenlik mesleği gibi mukaddes bir vazifede kariyer hedefi ve basamaklarının olmaması ciddi bir eksiklikti. Şubat ayında yasalaşan kanunla hem bu eksikliği giderdik hem de öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Böylece Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimizi müstakil bir meslek kanununa kavuşturmuş olduk. Öğretmenlik mesleğinin statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize önemli avantajlar da getiren bu düzenlemenin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin imkanları genişledikçe inşallah bundan, öğretmenlerimiz hak ettikleri payı alacaklardır, bunu sağlamaya devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.

Programda öğrenciler tarafından oluşturulan Musiki Topluluğu müzik dinletisi büyük ilgi gördü.Aynı zamanda meslek lisesi öğrencilerinin ürettikleri ilk saat de Bakan Özer tarafından Cumhurbaşkanı ERDOĞAN 'a takdim edildi.

İftar Programı sonunda Cumhurbaşkanı ERDOĞAN , "Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en kritik görevlerden birini üstlenen öğretmenlerimize şahsım, milletim adına sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Görevleri esnasında şehit düşen öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebedi aleme göçmüş tüm öğretmenlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.